Maak je smoothie megagezond

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De perfecte basis

Gebruik liever geen fruitsap uit pak als basis voor je smoothie. Die bevat vaak te veel suiker. Een gezondere optie is water of ongezoete amandelmelk.

Gezonde vetten, graag

Vergeet vooral niet dat er ook gezonde vetten bestaan. Ze helpen je lichaam om vitamines op te nemen. Voeg ze aan je smoothie toe in de vorm van een halve lepel avocado of een halve eetlepel kokosolie.

Vezels? Doen!

Een belangrijke fase van de vertering vindt plaats in de mond. Tijdens het kauwen mengt je speeksel zich met de bestanddelen van de smoothie en zullen de verterende enzymen voedingsdeeltjes afbreken. Door bessen, kokos, zaden of noten toe te voegen aan je smoothie, dwing je jezelf om te kauwen en zo het verteringsproces in gang te zetten.

Extra proteïnen als plus

Heb je na het drinken van een smoothie te snel weer honger, dan kun je wat extra proteïnen toevoegen. Zo’n 15 g noten, zaden of peulvruchten zijn voldoende.

Diepvries fruit

IJsblokjes maken de smaak van het fruit flauw. Wat je wel kunt doen, is fruit invriezen in kleine ijsblok-vormpjes en die gebruiken voor je smoothie. Je smoothie zal even fris zijn, maar zal veel beter smaken.

Receptjes voor smoothies

 

 

Lees meer:

Drink je fit met sap

Lekkere smoothie recepten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)