Smullen aan tafel: 5x makkelijke recepten met kalkoen

Smullen aan tafel: 5x makkelijke recepten met kalkoen

Kerst, dat is genieten van tijd samen aan tafel. Met deze recepten voor kalkoen kan jij gezellig mee aperitieven en tafelen, want voorbereiding is alles. Het nog nooit aangedurfd om er aan te beginnen? Wij staan klaar met tips en tricks!

Kalkoen bereiden

De chefs van Libelle Lekker zetten hun 11 belangrijkste tips op een rijtje in dit artikel. Ga voor een biokalkoen of hoevekalkoen en kies een kleine kalkoen (bijvoorbeeld 4 kilo of minder). Reken een kalkoen van ongeveer 2 kilo voor 4 tot 5 mensen en vergeet zeker de vulling niet. Die zorgt ervoor dat de kalkoen niet te veel uitdroogt. Voor de bereidingstijd per gewicht en andere professionele tips & tricks: klik hier!

Ons favoriet moment met kerst? De dag erna in pyjama een kerstbrunch doen met de restjes kalkoen van de avond daarvoor.  Eén keer werk, twee keer genieten.

5x recepten met kalkoen

Voor een klein gezelschap

Voor zij die een zoet accent kunnen appreciëren

Voor traditionele bourgondiërs

Voor een grote bende

Voor de durvers

En de genieters

Nog meer vragen en zin in kalkoen? Libelle Lekker to the rescue:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)