Wat te doen met de restjes kalkoen?

Wat te doen met de restjes kalkoen?

De eerste feestronde is alweer voorbij… Maakte jij op kerstavond of Kerstmis een opgevulde kalkoen? Dan heb je vast en zeker nog enkele restjes kalkoen in de koelkast bewaard. Maar wat doe je daar in godsnaam mee?

Koud is het vrij taai en droog en om nog eens net hetzelfde te eten heb je helemaal geen zin in. Geen nood, want wij hebben enkele lekkere recepten ontdekt die ideaal zijn om stukjes kalkoen in te verwerken. Zo moet je niets weggooien en kun je toch nog een beetje nagenieten van je rijkelijk kerstdiner. Smakelijk!

Kalkoensalade voor op de boterham

Doe de restjes kalkoen in kleine stukjes. Meng met mayonaise, een beetje zure room, verse peterselie en citroenzeste. Kruid af met peper en zout en klaar! Een lekkere salade voor op de boterham.

Lekker in de wok

Na kerst eet je best iets licht en gezond. Kies daarom voor de wok! Wok wat groenten naar keuze in een pan met olijfolie en kruid af met paprikapoeder, zout en peper. Voeg daarna de restjes kalkoen toe om lichtjes op te warmen.

Pasta met kalkoen

Maak het jezelf makkelijk en kook wat pasta, voeg kruidenkaas en restjes kalkoen toe. Goed mengen en afwerken met verse bieslook. Da’s smullen!

Andere ideeën met restjes kalkoen

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)