© Getty Images

75 jaar Margarita: 8 zomerse varianten op de klassieke cocktail

Eind jaren 40 stond de Amerikaanse socialite Margaret ‘Margarita’ Sames bekend voor haar extravagante en decadente feestjes. Tijdens zo’n feestje in 1948 combineerde ze haar favoriete drankjes Cointreau en witte tequila met wat limoen en een randje zout. En zo werd de Margarita-cocktail geboren!

75 jaar later is de Margarita intussen uitgegroeid tot een wereldberoemde klassieker die nog steeds door velen wordt gesmaakt. Hét geheim achter de klassieker was voor Margaret ‘Margarita’ Sames de overheerlijke smaak van de sinaasappellikeur Cointreau: “A Margarita without Cointreau is not worth its salt.” En dat kunnen we alleen maar beamen.

Zelf aan de slag? Hier vind je alvast het recept voor de klassieker:

Heerlijke varianten op de Margarita

Speciaal voor de 75ste verjaardag komt Cointreau met een feestelijke twist op de klassieker: de Orange Birthday Margarita. Deze variant werd bedacht door Alfred Cointreau, de zesde generatie van de Cointreau-familie. Het is een pittige cocktail van 2,5 cl Cointreau, 3 cl vers sinaasappelsap en 6 cl Earl Grey-thee. Laat de thee eerst goed trekken en afkoelen. Dan kun je alle ingrediënten combineren en serveren met ijsblokjes. Héérlijk!

Nog meer varianten:

Zin in een non-alcoholische Margarita?

Nog meer zomers genieten

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content