Minder snelle koolhydraten? Bloemkoolrijst is dé oplossing

Ga jij ook voor een kilootje minder nu de lente nadert maar heb je het lastig om snelle koolhydraten als witte rijst te laten? Maak dan eens rijst van bloemkool. Je favoriete kip met curry zonder die extra calorieën? Check!

Rijst of couscous van bloemkool klinkt misschien bizar in de oren maar geloof ons, het is zo lekker én makkelijk. Op amper 10 minuten tijd tover je een licht en luchtig rijstalternatief op tafel. Perfect voor elk rijst – of couscousgerecht.

Zo maak je het

Snij de bloemkool in stukken en snij de harde steel weg.

©Emma Christensen
©Emma Christensen

Hak de partjes in de keukenrobot fijn

©Emma Christensen
©Emma Christensen
©Emma Christensen

Klaar om te koken maar ook lekker rauw in een salade

©Emma Christensen

Een beetje olijfolie in de pan

©Emma Christensen

Roer de rijst op een middelhoog vuur en voeg een snuifje zout toe

©Emma Christensen

Laat zo’n 5 à 8 minuten koken met deksel

©Emma Christensen

Serveertijd!

©Emma Christensen

Vervang in deze receptjes de traditionele rijst of couscous en ga voor een lichtere versie!

Meer lezen

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."