groene peultjes

Net zoals op restaurant: groene peultjes in 10 minuten

Door De Redactie

De gaartijd van groene peultjes is soms moeilijk in te schatten. Als je ze te lang kookt, verliezen ze al hun smaak en als je ze te kort kookt, zijn ze veel te knapperig en taai. Wij delen graag het basisrecept voor perfecte peultjes zoals je ze op restaurant eet. Perfect beetgaar en lekker gekruid. Wedden dat je een tweede portie op je bord zal scheppen?

Wat heb je nodig?

  • 300 g groene peultjes (vers of uit de diepvries)
  • 1,5 liter water
  • 1 koffielepel zout

Zo maak je ze

  1. Breng het water aan de kook. Doe je peultjes in water en kook voor slechts 5 minuten.
  2. Giet de peultjes af en besprenkel met fleur de sel (grof zeezout). Warm of koud te serveren.

Bron: Kevin & Amanda, Beeld: Pinterest Amanda Green Bottoms @ kevinandamanda.com 

Lees ook

10 salades binnen het kwartier 

20 aperitiefhapjes in een glaasje

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."