cocktail
Ice cold cocktail with lime and mint

Nieuwe zomer, nieuwe cocktailtrend

Ok, elke reden is een goede reden maar met het mooie weer in het vooruitzicht kijken we zéker uit naar een lekker aperitief. En ook dat is onderhevig aan trends. Het lijkt erop dat we deze zomer in de hippe bars vooral groentesap – met alcohol natuurlijk- geserveerd krijgen. 

Want groenten zijn gezond

Groenten zijn goed voor ons en koudgeperste sappen zijn populairder dan ooit. Dus experimenteren de mixologisten volop met groentesapjes- en siropen om de gekende cocktailklassiekers een nieuwe twist te geven. Een courgette-mojito gaat misschien te ver maar vele groenten hebben wél uitstekende zoete, aardse of pikante smaakjes die ons zomers glas naar een hoger niveau kunnen tillen.

Zot/zat van selder?

Zoals rode biet, wortel, rode peper en selder, bijvoorbeeld. Heel wat Hollywoodsterren  nippen tegenwoordig van een selder-margarita.  En hij is heel makkelijk zelf te maken:

  • 45 ml tequila
  • 30 ml seldersap
  • 20 ml limoensap
  • 5 ml agavesiroop

Schud met ijs, serveer in een koel glas met een schijfje limoen en proost: je hebt een caloriearme, maar toch stevige cocktail!

Selder-margarita/ P.Y.T.

Deze zijn ook te smaken!

 

Lees meer:

 

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."