Nooit meer een vuile microgolfoven

Door De Redactie

In een microgolfoven warm je op een hoge temperatuur heel snel iets op. Daardoor ontstaan er snel spetters en vlekken die op den duur een vieze geur geven aan je toestel. Hier zijn enkele eenvoudige tips om het proper, vlekvrij en fris te houden!

  • Verwijder sowieso zo snel mogelijk het vuil in je microgolf. Heb je geen tijd of ben je het vergeten? Neem dan een kommetje met heet water en leg er enkele schijfjes citroen in. Zet vijf minuutjes in de microgolf op de hoogste wattage. De stoom zal ervoor zorgen dat het vuil loskomt en de citroen zal een aangenaam geurtje verspreiden. Heel eenvoudig en zonder dat je minutenlang moet zitten schrobben!
     
  • Ook wat natriumcarbonaat kan je microgolfoven er heel wat beter laten uitzien. Vermeng wat natriumcarbonaat met water. Neem een zacht sponsje en schrob al het vuil weg. Je zal zien dat je amper werk hebt.
     
  • Raak je maar niet van die vieze geur af in je microgolfoven? Neem dan wat vanille-extract, doe het in een kommetje en zet het een minuutje in de microgolfoven. Laat daarna het deurtje gedurende 12 uur gesloten. Daarna zal je microgolfoven heel wat frisser ruiken!

Partner Content