Nutella
Processed with VSCOcam with e1 preset

Nutella wijzigt mythisch recept

Fervente liefhebbers van Nutella merkten het misschien al op: de wereldberoemde hazelnootpasta kleurt tegenwoordig iets lichter van kleur. Reden? Een (kleine) wijziging in hun recept.

Hoewel de gewone sterveling het eigenlijk amper proeft of ziet, steigeren vele choco-fans op hun achterste poten. Een Duitse consumentenvereniging ontdekte namelijk dat producent Ferrero de samenstelling van de pasta licht heeft gewijzigd.

Melk, vet en suiker

Het aandeel mageremelkpoeder ging van 7,5 procent naar 8,7 procent waardoor de kleur lichtjes veranderd is. Omdat de kleur nu lichter is, verdenken fans Ferrero ervan minder cacaopoeder te gebruiken. Iets wat overigens niet te achterhalen is, omdat de producent dit niet moet prijsgeven.

Ook het vetgehalte is gewijzigd: er zit nu 0,9 procent minder vet in de pot maar wel 0,4 procent meer suiker.

Eens proeven óf we het proeven de volgende keer we een boterhammetje met de hazelnootpasta smeren!

Ken je deze zoete zonde met Nutella?

Handig in de keuken

[lls products=123053|131903|151228]

Lees ook:

 

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."