Organiseer eens een pizzaparty

Door De Redactie

Pizza, dat is feest voor jong en oud. Waarom serveer je ze trouwens eens niet voor een ongedwongen feestje? Niet moeilijk, maar de voorbereiding is het halve werk.

Pizza, dat is feest voor jong en oud. Waarom serveer je ze trouwens eens niet voor een ongedwongen feestje? Niet moeilijk, maar de voorbereiding is het halve werk.

  • Voor een pizzaparty heb je behoorlijk wat deeg nodig. Gelukkig kun je dat makkelijk van tevoren maken. Verdeel je deeg in porties en vries ze in – het blijft enkele weken goed. Of maak je deeg de avond van tevoren klaar, verpak het in vershoudfolie en leg het in de koelkast. Haal het een uurtje voordat je gaat bakken uit de koelkast en laat het rijzen op kamertemperatuur.
  • Eventueel kun je je pizza's ook al vooraf beleggen en invriezen. [LINK_TEXT id=2]
  • Bedenk even hoe je het gaat aanpakken: ga je zelf alle pizza's beleggen en bakken, of zet je je gasten aan het werk? Dat kan nog een leuk wedstrijdje worden, wie bakt de lekkerste pizza?
  • Hoeveel deeg heb je nodig? Da's simpel: de meeste mensen krijgen niet meer dan 1 pizza op. Reken dus op één portie pizzadeeg per persoon. Maak verschillende pizza's en snij ze in stukken: zo kan iedereen van alles wat proeven.
  • Denk ook aan wat er tegelijk in je oven kan: maak pizza's ter grootte van je bakplaat, zo kun je er wel twee of drie tegelijkertijd bakken – zoveel als je bakplaten hebt. Ga je klassieke, ronde pizza's bakken, reken er dan op dat je minder personen tegelijkertijd kunt bedienen en dat de wachttijden dus wat langer zullen worden.
  • Doe niet té veel beleg op je pizza: zo blijft het deeg vochtig en krijg je geen krokante bodem. Eventueel kun je het deeg uitrollen, inprikken met een vork en 5 à 10 minuten voorbakken voor je er de topping op doet. Dan gaat alles nog een keertje 10 à 15 minuten in de oven.
  • Maak je pizza's klaar op bakpapier: op een hete bakplaat zullen ze een krokante bodem krijgen, maar als je de bakplaat telkens uit de oven haalt om er een nieuwe pizza op te leggen, koelt de plaat meteen af. Door je pizza op bakpapier te leggen kun je 'm met behulp van het papier op de hete bakplaat schuiven en schroeit de bodem meteen dicht. Bovendien blijft de bakplaat schoon op deze manier.

Aan de slag!

 

pizza calzone

pizza calzone

 

aardappelpizza met rozemarijn

aardappelpizza met rozemarijn

 

pizza met Italiaanse worstjes

pizza met Italiaanse worstjes

 

pizza met kerstomaatjes

pizza met kerstomaatjes

 

Pizza

Pizza

 

 

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."