Zo maak je zelf de lekkerste paaseieren

Door Rani Merckx

Geen Pasen zonder heerlijke paaseieren. En zelfgemaakte paaseieren smaken net dat tikkeltje beter! In deze video legt chef Wim Ballieu uit hoe je op een eenvoudige manier het perfecte paasei maakt.

Wat heb je nodig?

  • Kleine ballonnen
  • Fondantchocolade
  • Touw
  • Wasknijpers
  • Een schaar

Zo ga je te werk

  1. Breek de chocolade in gelijke stukken, zo kan het gelijkmatig au bain-marie smelten. Let op dat er geen waterdruppels of stoom in de kom terechtkomen. Je kunt de chocolade ook in de microgolfoven smelten. Doe hem in een geschikte schaal of kom en zet 30 seconden in de microgolfoven, roer om en herhaal tot de chocolade volledig gesmolten is en mooi glanst.
  2. Blaas de ballonnen op en dop ze volledig in de chocolade. Laat een kleine opening aan de bovenkant om de ballon achteraf te kunnen weghalen.
  3. Hang de ballonnen gedurende een half uur op met wasknijpers aan een draad tot de chocolade volledig opgesteven is.
  4. Maak met een schaar een gaatje in de ballon en haal hem voorzichtig uit het paaseitje.

Tip: smelt wat witte chocolade en maak er patronen (stippen, strepen, hartjes …) mee op je paasei. Zo worden je homemade paaseieren net wat specialer en persoonlijker.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Op zoek naar meer paas-inspiratie?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."