Zo maak je zelf de lekkerste paaseieren

Zo maak je zelf de lekkerste paaseieren
Getty Images

Geen Pasen zonder heerlijke paaseieren. En zelfgemaakte paaseieren smaken net dat tikkeltje beter! In deze video legt chef Wim Ballieu uit hoe je op een eenvoudige manier het perfecte paasei maakt.

De video werd opgenomen voor de uitbraak van het coronavirus.

Wat heb je nodig?

  • Kleine ballonnen
  • Fondantchocolade
  • Touw
  • Wasknijpers
  • Een schaar

Zo ga je te werk

  1. Breek de chocolade in gelijke stukken, zo kan het gelijkmatig smelten au bain-marie. Let op dat er geen waterdruppels of stoom in de kom terechtkomen. Je kunt de chocolade ook in de microgolfoven smelten. Doe hem in een geschikte schaal of kom en zet 30 seconden in de microgolfoven, roer om en herhaal tot de chocolade volledig gesmolten is en mooi glanst.
  2. Blaas de ballonnen op en dop ze volledig in de chocolade. Laat een kleine opening aan de bovenkant om de ballon achteraf te kunnen weghalen.
  3. Hang de ballonnen gedurende een half uur op met wasknijpers aan een draad tot de chocolade volledig opgesteven is.
  4. Maak met een schaar een gaatje in de ballon en haal hem voorzichtig uit het paaseitje.

Tip: smelt wat witte chocolade en maak er patronen (stippen, strepen, hartjes …) mee op je paasei. Zo worden je homemade paaseieren net wat specialer en persoonlijker.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Op zoek naar meer paas-inspiratie?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)