Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Pasta zoekt saus

Door De Redactie

Echte bolognese serveer je niet met farfalle of penne. Wat dan wel de ideale match is, ontdek je hier...

3 gouden pastatips

Met deze eenvoudige regels wordt je pastagerecht een topper:

• Bij grove, dikkere soorten geef je een stevige vleessaus.

• Dunne varianten zijn lekker met een licht sausje op basis van olie of tomaat.

• Holle pasta combineer je met een saus met veel stukjes: groenten en vlees.

De populairste combinaties op een rijtje

Tagliatelle is een brede pastasoort. Perfect voor een rijkelijke vleessaus zoals een bolognese.

• Korte geribbelde pasta als penne rigate serveer je met een goedgevulde saus van groenten en vlees. Dankzij de groefjes blijft de saus perfect aan de pasta kleven.

• Dunne pasta's als spaghetti en linguine verkiezen de combinatie met een lichte saus op basis van olie: een pesto bijvoorbeeld.

• De allerdunste pasta capellini doet het goed met een lichte tomatensaus of een sausje op basis van zeevruchtenjus.

• Korte pasta's zoals farfalle zijn ideaal voor een pastasalade. Je kunt ze makkelijk door elkaar husselen met andere ingrediënten zonder dat de pasta breekt.