De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
14 Aug 2009 --- Festive roast beef with roast vgetables --- Image by © Morgans, Gareth/the food passionates/Corbis

Welke rode wijn bij rood vlees?

Door De Redactie

Vlees van runderen, schapen, geiten en varkens zijn allemaal voorbeelden rood vlees. Het gaat heerlijk bij een glas wijn. Sommige mensen zeggen wel eens dat witte wijn hier goed bij past, maar onze redactie denkt daar toch anders over…

Rood vlees voelt zich op zijn best bij een stevig glas rode wijn, liefst goed kruidig met flink wat tannines. Bij geroosterd rood vlees kies je best voor houtgelagerde rode wijn.

  • Klassiek: Domaine Carobelle 2013 ‘Bio’, Vacqueyras, Rhône, Frankrijk. Bij Colruyt, €9,95
  • Vernieuwend: Barmpton Shiraz 2013, Stellenbosch, Zuid-Afrika. Bij Albert Heijn, €7,99

Dit gerecht is perfect om bij op te warmen na een winterwandeling:

 

Klassiek: Domaine Carobelle 2013 ‘Bio’, Vacqueyras, Rhône, Frankrijk. Bij Colruyt, €9,95

 

Vernieuwend: Barmpton Shiraz 2013, Stellenbosch, Zuid-Afrika. Bij Albert Heijn, €7,99

Partner Content