Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Duck breast with red cabbage --- Image by © the food passionates/Corbis

Gastronomisch genieten met vederwild en een glaasje wijn

Door De Redactie

De kerstperiode is het ideale moment om fazant op tafel te zetten. Welke wijn drink je erbij?

Zowel wit als rood kunnen, al zal veel afhangen van de bereidingswijze, saus en garnituur. Kies in beide gevallen voor stevige wijn met zuiderse accenten.

  • Klassiek: Les Aspres Réserve 2013, Gérard Betrand, Rousslillon, Frankrijk. Bij Colruyt, €7,50
  • Vernieuwend: Herdade do Peso 2013, Alentejo, Portugal. Bij Carrefour Market, €7,99

Op zoek naar een origineel recept met fazant? Probeer fazantensoep met oesterzwammen:

 

Klassiek: Les Aspres Réserve 2013, Gérard Betrand, Rousslillon, Frankrijk. Bij Colruyt, €7,50

 

Vernieuwend: Herdade do Peso 2013, Alentejo, Portugal. Bij Carrefour Market, €7,99