rabarber giftig
© Getty Images

Is rabarber giftig na de tweede oogst?

Rabarber is een gezond tussendoortje dat je makkelijk kweekt in eigen tuin. Maar je hoorde vast weleens deze oude volkswijsheid: oogst rabarber nooit twee keer, want dan is ie giftig. Feit of fabel?

Wordt rabarber giftig?

  • Smul gerust lekker door, want rabarber wordt helemaal niet giftig na een tweede of zelfs derde oogst.
  • Het is wel zo dat je na de eerste oogst je plant beter even laat rusten om opnieuw reserves op te bouwen.
  • De lekkerste oogst pluk je voor juli. Nadien worden de stengels iets tengerder en minder smaakvol.
  • Wist je trouwens dat rabarber een groente is? Het is onder meer familie van bleekselderij.

Rabarber bevat wel kleine hoeveelheden oxaalzuur. Wanneer je hier een overdosis van binnenkrijgt, kan dat je zenuwstelsel, botten en nieren aantasten. Maar hiervoor moet je wel een ongelofelijk grote hoeveelheid rabarber eten.

Onthou dit: Rabarber is vooral heel gezond en zit tjokvol vitamines, mineralen en vezels. Laat je dus zeker niet tegenhouden om zo’n zuurzoete stengel naar binnen te werken.

Zin in een lekkere compote, moes of taartenvulling? Laat je inspireren!

Meer lekkers uit de moestuin:

Dit vind je vast ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."