10 heerlijke recepten met kip

10 heerlijke recepten met kip

Niets is zo populair als kip. In een salade, een stoofgerecht of op de BBQ: kip doet het altijd goed. Maar hoe krijg je die kip lekker mals en sappig? Wij serveren je 3 tips én 10 heerlijke recepten met kip!

De lekkerste kip in 1-2-3

1. De temperatuur doet er toe

Zorg dat de kip op kamertemperatuur is, vooraleer je begint te bakken. Haal ‘m dus op tijd uit de koelkast.

2. Marineren kun je leren

Vooral een marinade op basis van yoghurt of karnemelk maakt je kip lekker mals. Deze bevatten enzymen en zuren, die de proteïnen in kippenvlees afbreken, waardoor het vlees malser wordt. Maar ook met citroen, mosterd en olijfolie kun je heerlijke marinades maken.

3. Even wachten…

Wanneer je het vlees gebakken hebt, laat je het best nog enkele minuten rusten vooraleer je het serveert. Zo kunnen alle sappen zich goed vermengen.

Heerlijke recepten met kip

Toch meer zin in vis?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)