Tofu bereiden: 15 heerlijke recepten om uit te proberen

Tofu bereiden: 15 heerlijke recepten om uit te proberen

Voor heel wat mensen staat tofu gelijk aan een smaakloze, witte blok. En dat klopt ook. Tofu heeft van zichzelf zeer weinig smaak. Maar de juiste marinades en bereidingen kunnen daar veranderingen in brengen. Hoe je dat doet, leggen we je hieronder graag uit. En we geven ook onze lekkerste recepten met tofu!

Tofu marineren

Tofu is een eiwitrijke vleesvervanger op basis van sojabonen. In de winkel vind je doorgaans twee soorten:

  1. Zachte zijdentofu, die je kunt gebruiken voor romige toepassingen zoals vegan mayonaise.
  2. Hardere tofu (of tofublokjes), die geschikt is om te bakken.

De hardere tofu kun je in plakjes, reepjes of blokjes snijden en vervolgens laten  marineren. Eigenlijk net zoals je dat bij kip zou doen:

  • Dep de tofu goed droog en laat nog even aan de buitenlucht drogen.
  • Snijd in de gewenste vorm en dep opnieuw alle kanten goed droog. Hoe droger de tofu, hoe beter ‘ie de marinade zal opnemen.
  • Maak je marinade en vermeng met je tofu. Dat laat je best enkele uren trekken.
  • Laat de pan goed heet worden en bak de kanten krokant tot ze goudbruin zijn.

Lekkere recepten met tofu

Meer vegetarische inspiratie:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)