S.O.S. feestdiner: alles maal twee, is dat oké?

S.O.S. feestdiner: alles maal twee, is dat oké?

Hoe lang moet de kalkoen in de oven? Hoe weet je hoeveel soep je nodig hebt? Hoe kan je panna cotta eens anders-dan-anders klaarmaken? Ons culiteam beantwoordt jouw feestvragen!

“Voor kerst maak ik parelhoen met kastanjes. In het recept staat 1 parelhoen van 1,2 kg voor 4 personen, maar wij eten er meestal wat meer van. Ik maak er daarom twee kleinere voor 5 personen. Alleen, moet ik dan alle ingrediënten maal twee doen?”

Als je twee parelhoenen gaat vullen, heb je ook twee keer de vulling nodig (of toch ongeveer, als je kleinere parelhoenen gebruikt). De groenten die je erbij serveert (hier sjalot, prei en kastanjes) hoef je niet per se te verdubbelen. Normaal volstaat 200 g groenten per persoon – maar je kunt dit natuurlijk naar eigen wens aanpassen.

De hoeveelheid vloeistof die in het recept voorzien wordt, zal normaal ook volstaan voor 2 kleinere parelhoenen. Eventueel kun je gewoon aanlengen met wat extra bouillon.

Wil jij deze parelhoen met kastanjes ook maken?

Ook een feestvraag voor ons culiteam?

Mail naar lekker@libelle.be

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)