Verras je moeder met bessen

Door De Redactie

Moederdag komt er bijna aan. Niets beters om je moeder te verrassen met iets dat je zelf gebakken hebt. Bessen zijn ideaal om te gebruiken in gebakjes en cakejes. Wist je trouwens dat bessen ook super gezond zijn?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bosbessen voor sterkere botten

Bosbessen barsten van de antioxidanten die helpen beschermen tegen hartziektes. Een minder bekend voordeel van blauwe bessen is dat ze je sterkere beenderen bezorgen.

Aardbeien voor een goede darmwerking

Aardbeien bevatten veel meer vitamine C dan sinaasappels en ze zijn ook één van de beste oplossingen voor obstipatie. Het rode fruit bevat namelijk veel vezels die de darmfunctie optimaliseren.

Braambessen voor je geheugen

Braambessen stimuleren de hersencellen. Het extract van de bessen zou zorgen voor het verbeteren van de coördinatie en versterken van je geheugen.

Aalbessen voor een gezonde bloeddruk

1 kopje aalbessen bevat 308 miligram kalium, dat is essentieël om de bloeddruk te regelen en is belangrijk voor spieren en beenderen. Een kalium tekort kan zorgen voor spierkrampen, zwakte en een onregelmatige hartslag.

Frambozen voor gezonde gewrichten

Frambozen zijn bekend voor hun ontstekingswerende eigenschappen. Uit onderzoek blijkt dat het niet alleen de ontsteking remt, maar ook de schade aan het kraakbeen zou beperken.

Veenbessen voor een blije buik

Veenbessen hebben een scherpe smaak, maar ze bezorgen je wel een gezonde blaas. De blauwe bessen zijn ook een goede partner in strijd tegen maagzweren.

Enkele receptjes

Lees meer:

[LINK_TEXT id=4]

[LINK_TEXT id=5]

Partner Content