Verrassend: deze witte wijn behoort tot de beste wijnen ter wereld en je vindt het hier

Door Celine Werner

Staat er vanavond een etentje op de planning en wil je graag scoren met een lekker wijntje? Wel, deze witte wijn is een van de beste ter wereld en je koopt het niet in een dure wijnzaak en zelfs niet in de supermarkt. Huh? 

De lekkere witte wijn vind je hier

Niet te geloven, maar je vindt ‘m bij Hema! De huiswijn van HEMA heeft namelijk de Best Value-prijs gewonnen in de categorie Frans wit van de International Salute to Excellence Awards 2018.

Verkozen door experts

In de jury zaten echte experts zoals Masters of Wine, wijnschrijvers, sommeliers en retailexperts. Zo’n driehonderd witte wijnen van 39 retailers waren in de running voor de prestigieuze award, maar de HEMA-huiswijn stak er met kop en schouders bovenuit.

Een korte smaakbeschrijving

Deze wijn past perfect bij heerlijk zomerweer en is gemaakt van Colombard en Gros Manseng druiven die uit Gascogne komen, in het zuidwesten van Frankrijk. Het is een droge, witte wijn met aroma’s van citrus en perzik.

Een verrassend prijskaartje

Je zou denken dat zo’n topper best wat centjes zal kosten, maar niets is minder waar. Je haalt de fles al in huis voor € 3,75. Wow!

Bron: margriet.nl – Beeld: gettyimages.be

Wil je vast ook lezen:

Partner Content