12 heerlijke recepten met verse dragon

12 heerlijke recepten met verse dragon

Probeer jij ook zo vaak mogelijk met verse kruiden te koken? Probeer dan zeker ook eens deze lekkere recepten met verse dragon. De anijsachtige smaak van dragon vinden we vooral terug in de Franse keuken waar het vaak wordt gebruikt bij gevogelte en vis, of in sauzen. Maar je kunt er heel wat kanten mee op!

Laat je inspireren door onze 12 favorieten!

Dragon in de kruidentuin

Dragon (Artemisia dracunculus) is een vaste plant waarvan zowel de blaadjes, steeltjes als bloemen eetbaar zijn. Hoewel dit drakenkruid winterhard is, scherm je het toch beter af bij extreme weersomstandigheden en vriestemperaturen. Heel wat mensen planten daarom hun dragonplant niet bij winterharde planten zoals tijm en rozemarijn, maar eerder bij de eenjarige kruiden zoals basilicum en koriander.

Dragon in de keuken

Dragon is sterk aromatisch en heeft een peperige, anijsachtige smaak die je gerechten een extra smaakdimensie geeft. Voeg wel maar een paar blaadjes per keer toe aan je gerecht, want het overheerst snel. En dat geldt nog zeker voor gedroogde dragon.

Omdat het zo’n goede smaakmaker is, vind je dragon vaak terug in vegetarische gerechten. Bovendien stimuleert dragon de eetlust én de spijsvertering.

Recepten met verse dragon

Meer genieten van kruiden?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)