De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Getty Images

15 heerlijke gerechten met verse salie

Ben jij een liefhebber van verse kruiden? Probeer dan zeker eens één van deze gerechten uit met salie. Een verrassend lekker kruid dat vooral gebruikt wordt in de Italiaanse keuken omwille van de typische, aromatische smaak. Heerlijk in pastagerechten, ovenschotels met vis of bij kalfsvlees.

Salie als medicijn

Salie is afkomstig van de Latijnse benaming “salvare” of genezen, helen of redden. Het wordt al eeuwen gebruikt als geneesmiddel en aanzien als een wonderplantje dat goed is voor alle kwaaltjes. De Romeinen geloofden dat de drank een positief effect had op de vruchtbaarheid bij vrouwen. Later in de Middeleeuwen werd salie ook gebruikt als middel tegen cholera en de pest.

Unieke smaak

De smaak is moeilijk te omschrijven. Heel aromatisch, sterk, beetje wrang met een kruidige ondertoon. Het past perfect bij vis, pastagerechten of kalfsvlees. Je kunt er ook originelere bereidingen mee maken zoals een hartige cake.

Gerechten met salie

Meer genieten van lekker eten

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content