Vraag het aan Ilse: gecondenseerde melk

Door De Redactie

Ilse geeft wekelijks antwoord op een vraag van een lezeres. Deze week: wat kun je maken met gecondenseerde melk?

Hallo Ilse,

Ik zit thuis met een blikje gecondenseerde volle melk met suiker en wou daar eventueel chocolademousse of chocopasta mee maken. Maar iets anders mag ook. Kun je me enkele ideetjes geven wat ik daar mee kan doen.

Met vriendelijke groet,

Lieve Vermeersch

Het antwoord van Ilse

Ik ben blij dat ik deze vraag kreeg, want het deed me denken aan een taart die ik bij mijn broer at. Een Engelse taart, "Banoffee Pie" genoemd. Het enige nadeel is dat je het blik gecondenseerde melk een aantal uur moet koken, voor je aan de slag kan. Als het natuurlijk één van je favorieten wordt, kun je altijd een aantal blikken tegelijkertijd koken. Want, ongeopend blijven ze nog maanden goed. Eens de melk tot karamel gekookt is, is de rest kinderspel en eigenlijk heel snel klaar.

Een toppertje die je zeker eens moet proberen.

Groetjes,

Ilse

Banoffee Pie

400g gecondenseerde melk (blik) • 250 g digestive-koekjes • 125 g boter • 5 grote bananen • 400 ml slagroom • 4 el poedersuiker • chocoladeschilfers

1. Haal het papier van het blik gecondenseerde melk. Zet het in een kookpot en vul aan met water tot het blik onderstaat. Laat het  4 uur zachtjes koken.

2. Verkruimel de koekjes en meng met de gesmolten boter. Leg het kruimelig deeg in een ingevette taartenvorm, ook tegen de randen. Bak gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Laat afkoelen.

3. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en zet nog even in de koelkast. Snij de bananen in schijfjes.

4. Verdeel de gecondenseerde melk over de bodem van de taart. Leg er alle stukjes bananen op en spatel de slagroom erover. Werk af met chocoladeschilfers en server.

[LINK_TEXT id=1]

Partner Content