Vraag het aan Ilse: mosterdsaus

Door De Redactie

Ilse geeft wekelijks antwoord op een vraag van een lezeres. Deze week: hoe voorkom je dat mosterdsaus schift?

Dag Ilse,

Zou je me kunnen uitleggen hoe ik vermijd dat mijn mosterdsaus altijd schift et hoe ik de saus kan recupereren als ze geschift is?

Ik doe bij de braadjus een scheutje water of witte wijn en een scheut lichte slagroom.
Daarna bind ik de saus lichtjes met Roux Minute. Alles gaat goed tot ik er de mosterd aan toevoeg.

Bedankt voor je antwoord.

Jacqueline

Het antwoord van Ilse:

In mosterd zit azijn, een zuur dus, als je deze mengt met een vetstof, in dit geval de room dan loop je kans dat dit gaat schiften. Denk ook maar aan mayonaise, die even vatbaar is voor schiften.

Hoe kan je dit oplossen?
Door er even de staafmixer in te zetten en de saus iets meer te binden met een roux. Wat ook kan helpen is een lepeltje koud water toevoegen en mixen met de staafmixer.

Loopt het mis bij mayonaise, voeg dan een eetlepel heet water toe en mix met de staafmixer. Veel succes.

 

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."