Wat je nog niet wist over vershoudfolie

Wat je nog niet wist over vershoudfolie
huishoudfolie

Sommige dingen zijn echt onmisbaar in de keuken. Vershoudfolie, ook wel huishoudfolie genoemd, bijvoorbeeld. Het dekt niet alleen je eten af, het voorkomt uitdrogen en schermt geurtjes af. Daarom is het ook een goed alternatief als er een dekseltje ontbreekt. Maar wist je dat vershoudfolie ook voor andere dingen gebruikt kan worden?

  • Vertraag het rijpingsproces van een trosje bananen door de top van de tros strak in te pakken met huishoudfolie. Het duurt zo drie tot vijf dagen langer voor de banen overrijp worden.
  • Maak snelle hapjes door wit brood (zonder korst) te besmeren met roomkaas. Rol ze op met een sneetje zalm aan de binnenkant. Rol het daarna strak op in huishoudfolie en zet in de koelkast. Na een uur snijd je hapklare rondjes.
  • Leg een op maat gesneden stukje vershoudfolie op overgebleven roomijs op de doos. Zo vermijd je waterachtige ijskristallen. Of plaats een stukje huishoudfolie op versgemaakte pudding om te vermijden dat er zich bovenaan een velletje vormt.

Lees ook:

Deze producten horen in 'n slimme voorraadkast

Tips om meer plaats op je aanrecht te krijgen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)