Wat je nog niet wist over vershoudfolie

huishoudfolie

Sommige dingen zijn echt onmisbaar in de keuken. Vershoudfolie, ook wel huishoudfolie genoemd, bijvoorbeeld. Het dekt niet alleen je eten af, het voorkomt uitdrogen en schermt geurtjes af. Daarom is het ook een goed alternatief als er een dekseltje ontbreekt. Maar wist je dat vershoudfolie ook voor andere dingen gebruikt kan worden?

  • Vertraag het rijpingsproces van een trosje bananen door de top van de tros strak in te pakken met huishoudfolie. Het duurt zo drie tot vijf dagen langer voor de banen overrijp worden.
  • Maak snelle hapjes door wit brood (zonder korst) te besmeren met roomkaas. Rol ze op met een sneetje zalm aan de binnenkant. Rol het daarna strak op in huishoudfolie en zet in de koelkast. Na een uur snijd je hapklare rondjes.
  • Leg een op maat gesneden stukje vershoudfolie op overgebleven roomijs op de doos. Zo vermijd je waterachtige ijskristallen. Of plaats een stukje huishoudfolie op versgemaakte pudding om te vermijden dat er zich bovenaan een velletje vormt.

Lees ook:

Deze producten horen in 'n slimme voorraadkast

Tips om meer plaats op je aanrecht te krijgen

Vorig artikel
11x stralende lentemode zonder strijken
Volgend artikel
11 redenen waarom mensen in de zorgsector geweldige vrienden zijn

Gratis spiegeltje bij bezoek aan Timeless Beauty expo in het Gallo-Romeins museum

Het Gallo-Romeins Museum brengt altijd cultureel interessante expo’s. De Timeless Beauty expo is daar geen uitzondering op. Bekijk authentieke objecten, lees intrigerende teksten van Romeinse auteurs en geraak in de ban van vrouwelijk schoon door de sensuele foto’s van Marc Lagrange. Deze expo is een must see voor iedereen die zot is van cultuur, geschiedenis en mode. Plan je bezoek en krijg dankzij deze Shedealsaanbieding een gratis spiegeltje t.w.v. € 8,95!

gratis