Zo blijven je zelfgebakken koekjes langer vers

Zo blijven je zelfgebakken koekjes langer vers

Versgebakken koekjes zijn het allerlekkerst. Net uit de oven, nog een beetje warm. Mmm, heerlijk! Maar na een paar dagen – als ze nog niet op zijn, uiteraard – blijft er niet veel meer over van die knapperige koekjes. Tenzij je ze beschermt met… een boterham!

Ook al doe je de koekjes netjes in een afgesloten koektrommel, een krokant exemplaar is al snel nergens meer te bespeuren. Met een simpel trucje zorg je ervoor dat de koekjes langer vers blijven. Het geheim: boterhammen.

Witte boterham

Laat de koekjes afkoelen, stop ze in een afsluitbaar plastic zakje en stop er een witte boterham bij. Sluit het zakje dan goed af. Het brood bevat vocht dat de koekjes absorberen. Het brood droogt dus wel uit, maar je koekjes blijven nog lekker knapperig.

Zin gekregen om te bakken? Ontdek deze heerlijke recepten voor zelfgemaakte koekjes:

Lees ook:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)