Desserts op de bbq: verrassend én hemels

Desserts op de bbq: verrassend én hemels

De perfecte afsluiter van een gezellige barbecue? Een lekker dessertje op de grill. En als je het liever licht wilt houden, is fruit altijd een goed idee. 

Fruit op de bbq: waarop moet je letten?

Kun je zomaar elke fruitsoort op de grill leggen? Er is véél mogelijk, maar het beste resultaat krijg je met fruit dat net rijp is, en nog mooi stevig.
• Sommige fruitsoorten kun je rechtstreeks op de grill leggen, zoals meloen, perzik, abrikoos, mango en zelfs appel. De meeste hebben ongeveer 3 à 4 minuten grilltijd nodig aan elke kant.
• Andere, zoals aardbei en banaan, zijn sneller klaar (2 tot 3 minuten) en zijn dan weer heerlijk op een spiesje en in een papillot.
Ananas is ideaal om te marineren, of je kunt ‘m ook gewoon in schijven snijden en grillen met de schil eraan. Elke kant 3 minuten op het vuur en klaar!

En we hoeven je vast niet te vertellen dat dit allemaal ook hemels is met een bolletje ijs erbij!

En iedereen vindt het lekker…

 

Ontdek nog meer zomerse recepten:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)