Zóveel calorieën bevat je favoriete kop koffie

Door Jolien Thieleman

Een cappuccino, latte macchiato of gewoon zwart: niets zo lekker als een heerlijke kop koffie! Maar wist je ook dat die meer calorieën bevat dan je zou denken?

Een kopje met alles erop en eraan

Heel wat mensen verkiezen een tas koffie met melk en suiker boven een zwarte kop. Lekker, maar het bevat wél meer calorieën: een suikerklontje zo’n 25, en een scheutje melk zo’n 15. Als je snel de som maakt, weet je dat een kopje koffie met alles erop en eraan zo’n 40 calorieën bevat. Op zich valt dat best nog wel mee, maar hoe zit het met cappuccino’s en latte macchiato’s?

Een cappuccino alsjeblieft … of toch maar niet?

Een cappuccino met een heerlijke, romige schuimkraag bevat meer melk, waardoor er ook meer calorieën inzitten: zo’n 55 per kopje. Een koffie verkeerd bevat nóg meer melk, waardoor je snel aan 70 calorieën per tas zit. Niet weinig, maar wacht tot je het calorieënaantal van een latte macchiato ziet: 95 per kop! En dan hebben we de koekjes er nog niet eens bijgeteld.

Kun je je kop koffie toch niet missen? Probeer ‘m dan eens gewoon zwart te drinken: met één calorie per tas is deze veruit het liefst voor je lijn.

Lees meer:

Partner Content