Zuiverend zomersapje met spitskool
04 aug 2018
Onze zomers? Die staan gelijk aan uitgebreid aperitieven, stevige barbecues en languit in de ligstoel Libelle lezen. Maar ook af en toe stevig wandelen en een sapje om het lichaam te ontgiften, horen in dit rijtje thuis. Wij vonden het ideale recept voor een zuiverend zomersapje.
Een sapje boordevol goeds Γ©n met seizoensgebonden fruit en groenten, dat smaakt!
Dit heb je nodig per persoon:
- 2 handjes groene spitskool
- 1 handje haricot verts
- 1 appel
- 1/4 komkommer
- 1/6 venkel
Pers alles in een sapcentrifuge of slowjuicer en drink meteen op. Verkwikkend!
Waarom spitskool?
- Spitskool heeft een zachte smaak en is zeer sappig en licht verteerbaar.
- Spitskool is het allerbeste voor je als je het rauw eet of drinkt.
- Het bevat grote hoeveelheden vitamine K, vitamine C en foliumzuur en het bevat thiocyanaat waardoor het een antibiotische werking heeft.
- Vroeger gebruikte men koolbladeren om pijn te helen en te verminderen door deze op de zere plek te leggen.
Nog meer sapjes om te proeven:
Lees ook:
(Bron: Sapje: 100 gezonde sapjes voor alle seizoenen – JoΓ«l Goudsmit & Rosalynn Campbell. Uitgeverij: Carrera Culinair)