Laat je gidsen: begeleide wandelingen tussen de dieren

Laat je gidsen: begeleide wandelingen tussen de dieren
Getty Images

De natuur ontdekken op eigen houtje is fijn, maar met iemand die de omgeving écht goed kent leer je toch nog nét iets meer bij. Laat je eens gidsen tussen de dieren. Een begeleide wandeling kan zo interessant zijn!

Beestjesplezier: begeleide wandelingen voor het hele gezin

Ga op stap met de vlinderexpert in De Liereman

Op 5 juli kun je in Landschap De Liereman in Oud-Turnhout een fijne wandeling maken met een echte vlinderexpert. Samen ga je op zoek naar alles wat fladdert en kun je vlinders bewonderen mét uitleg van iemand die er alles van kent.

Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven.

Weidevogels spotten in het Schulensbroek

Het Schulensbroek in Herk-de-Stad is één van Vlaanderens grootste natuurgebieden. Het is de perfecte broedplaats voor heel wat vogels en daarom is het ook de ideale plaats om vogels te leren spotten. De grote verscheidenheid aan vogelsoorten maakt dat je de hele wandeling door geboeid blijft. Afspraak op 5 juli aan kerk Schulen als startpunt

Inschrijven? Klik hier voor alle info.

De bevers achterna in Blaasveldbroek

In Blaasveldbroek in Willebroek kun je op 30 augustus alles leren over het leven van de bevers. Ga de bevers achterna door de juiste sporen te volgen. In het museum leer je bovendien nog wat extra bij over het gebit, het pelsje en de levenswijze van de bever. Tijdens deze themawandeling ontdek je bovendien alles over deze inventieve werker.

Hier vind je alle informatie om in te schrijven.

Op zoek naar insecten in Adinkerke

Ook in de duinen krioelt het van de beestjes. Zin in een gezinsuitje waarbij je op zoek gaat naar die kleine diertjes? Dan zit je helemaal goed met de gezinswandeling op domein Cabour in Adinkerke. Schrijf je in voor de wandeling op 14 juli en geniet van een namiddagje insectenplezier.

Inschrijven kun je hier.

Nachtvlinders kijken in Temse

Mag het een beetje spannender en wil je weleens wandelen in het donker? Dan is het misschien wel fijn om deel te nemen aan een avondje nachtvlinders kijken. Op 7 augustus kun je in het Natuurhuis van Steendorp (Temse) deelnemen aan een nachtvlinderavond. Erg leuk, ook voor kinderen!

Hier vind je meer informatie.

Zeldzame sprinkhanen zoeken in Opglabbeek

Ken jij de zadelsprinkhaan? Nee? Wel, dit zeldzame exemplaar laat zich niet zo snel vangen, maar is met een beetje geluk wél te bezichtigen in Opglabbeek op 8 augustus. Speur samen met een gids mee naar die boeiende insect en geniet van het magnifieke uitzicht vanaf de terril.

Schrijf je hier in.

In tijden van corona is het niet evident om je vakantie (in eigen land) te plannen. We geven daarom wél onze tips rond uitstapjes, slaapplekjes of leuke adresjes, maar verwijzen je graag naar de coronamaatregelen die kunnen veranderen en steeds correct gevolgd moeten worden.

Ook leuk in de natuur:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)