Getty Images

Filmpje meepikken? 10x charmante bioscopen

Als het weer zich niet van z’n beste kant laat zien, is het misschien wel een fijn idee om een filmpje mee te pikken. Deze charmante bioscopen zijn alleszins de perfecte plaats om even lekker onderuit te zakken!

Fijne cinema: deze bioscopen geven je nog net dat tikkeltje meer

1

Cinematek

Cinematek is niet zomaar een bioscoop. Het is namelijk het Koninklijk Belgisch Filmarchief, waar heel wat films bewaard én vertoond worden. Je bekijkt er pareltjes vanaf het jaar 1938. Dit is een echt walhalla voor liefhebbers van de betere cinema.

Baron Horta 9, 1000 Brussel –  Klik hier voor meer informatie.

2

Cinema Aventure

Nog in Brussel: Cinema Aventure. Een gezellige bioscoop die heel wat nieuwe films op de planning zet. Want geef toe, een blockbuster meepikken is toch nog net iets fijner als je het in een charmant kader kan doen.

Kleerkoperstraat 15, Centrumgalerij 57 bloc II, 1000 Brussel – Klik hier voor meer informatie.

3

Cinema Cameo

Op naar Limburg! Deze bioscoop vind je op wandelafstand van de Grote Markt in Sint-Truiden. Dit plekje werd volledig in ere hersteld en mocht je nog twijfelen over hoe gezellig het er is, dan moet je zeker een plaatsje zoeken op het balkon. Het maakt je filmervaring nog zo speciaal.

Naamsevest 45, 3800 Sint-Truiden – Klik hier voor meer informatie.

4

Sphinx Cinema

Een echt begrip in Gent, net naast de Veldstraat, de alombekende winkelstraat. Voor Gentenaars is het een fijn plekje om aan de drukte van de stad te ontsnappen. Hier zak je onderuit in comfortabele zeteltjes en vergeet je even alles om je heen.

Sint-Michielshelling 3, 9000 Gent – Klik hier voor meer informatie.

5

Studio Skoop

We blijven hangen in Gent. Op wandelafstand van de parking Gent Zuid vind je deze charmante cinema. Je kunt er niet alleen films bekijken, maar ook bijpraten in het charmante café naast de gang. Je moet wel nog even geduld hebben, want deze bioscoop opent terug vanaf 1 september 2021. Zet ‘m dus maar zeker op je lijstje met te bezoeken plekjes!

Sint-Annaplein 63, 9000 Gent – Klik hier voor meer informatie.

6

Cinema Albert

Deze bioscoop mag absoluut niet ontbreken in het lijstje. De familie Rydant baat al jarenlang hun charmante Cinema Albert uit. Wat je kunt verwachten? Twee netjes en met liefde onderhouden bioscoopzalen, waar ook plaats is voor de ‘andere’ film. Naast kaskrakers krijg je er dus ook een mooie selectie wereldcinema te zien.

Sint-Gillislaan 90, 9200 Sint-Gillis (Dendermonde) – Klik hier voor meer informatie.

7

BUDA

Tijd voor een oversteek richting West-Vlaanderen. Kunstencentrum BUDA in Kortrijk is dé plek waar je kunt genieten van het betere filmaanbod. Van oktober tot mei kun je er ook elke zondagnamiddag terecht voor zorgvuldig geselecteerde cineMAATjes, niet te missen kinderfilms.

Kapucijnenstraat 10, 8500 Kortrijk – Klik hier voor meer informatie.

8

Cinema Rio

Deze buurtbioscoop in De Haan vertoont sinds 1984 een mooie selectie aan films. Kleinschalig, met 1 zaal, maar net dat maakt deze locatie zo fijn. Napraten doe je er in het knusse filmcafé.

Monicastraat 11, 8420 De Haan – Klik hier voor meer informatie.

9

Cinema Cartoon’s

Cartoon’s is in Antwerpen een heus begrip. Het is een echte stadsbioscoop waar je al van bij het binnenkomen het cinemagevoel van weleer voelt. Je koopt je kaartje aan een authentieke kiosk en vleit je neer in een zachte stoel, heer-lijk!

Kaasstraat 4, 2000 Antwerpen – Klik hier voor meer informatie.

10

Filmhuis Klappei

Zoek je nog net dat tikkeltje meer dan enkel ‘cinema’? Neem dan zeker een kijkje bij Filmhuis Klappei. Dit project in Antwerpen focust ook op documentaires en draait volledig op vrijwilligers met een hart voor film. Laat je inspireren en dompel je écht helemaal onder in de filmwereld.

Klappeistraat 2, 2060 Antwerpen – Klik hier voor meer informatie.

Liever iets anders?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content