Getty Images

Overnachten op wieltjes: door de Kempen met je camper

Op verkenning in eigen land met de camper, het is een heel fijne manier om op reis te gaan zonder daarvoor ver te moeten rijden. Wat dacht je van een toertje door de Kempen bijvoorbeeld?

Het beste van de Kempen ontdekken met je camper

Op reis gaan met een camper of mobilhome, dat is de ultieme vrijheid. Daarvoor hoef je niet per se naar het buitenland. Zo kun je een leuke route volgen in de Kempen mét heel wat tips die je informeren over de plekjes waar je mag blijven staan om te overnachten voor je weer doorreist. Wist je dat er zo meer dan 80 zijn? Je ontdekt ze allemaal via deze handige website.

Download hier de route.

5x hou hier zeker halt

Tijdens je tocht kom je op heel wat plaatsen waar we je zeker aanraden even te stoppen. We lijsten er vijf voor je op, maar in het overzicht op de route kun je er nog veel meer opsnorren. Plannen maar!

Recreatiedomein de Mosten

Hier kunnen je kinderen zich naar hartelust uitleven aan de zwemvijver of op de speeltuin. Ideaal na een ritje waarbij de energie zich net iets te lang opstapelde.

Klik hier voor meer informatie.

Landschap De Liereman

De Liereman is een niet te missen tussenstop voor echte natuurliefhebbers. Tijdens uitgestippelde wandelroutes en fietstochten ontdek je de ruime omgeving van dit prachtige stukje natuur.

Klik hier voor meer informatie.

Klein Engelandhoeve

Turnhout op z’n mooist, dat ontdek je dankzij Klein Engelandhoeve. Hier bestel je picknickpakketten en ontdek je het Vennengebied op eigen tempo.

Klik hier voor meer informatie.

Provinciaal groendomein Prinsenpark

Een groene oase van zo’n 215 hectare. Dé perfecte plek om helemaal tot rust te komen in de natuur. Je wandelt er door de bossen, weiland en uitgestrekte waterpartijen. En ondertussen leer je bij over de geschiedenis van de streek.

Klik hier voor meer informatie.

Abdij der Trappisten van Westmalle

Je kunt de brouwerij van Westmalle zelf niet bezoeken, omdat anders de dagorde van de monniken verstoord wordt. Al wil dat niet zeggen dat je niet even halt kunt houden voor één van de andere activiteiten.

Klik hier voor meer informatie.

Nog veel meer kampeerplezier

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content