Dieren spotten en verhalen ontdekken: ga mee op kustsafari

Dieren spotten en verhalen ontdekken: ga mee op kustsafari

Deze zomer organiseert de Kust maar liefst 24 begeleide zomertochten tussen Knokke en De Panne. Tijdens een heuse kustsafari fiets je door verborgen natuurpareltjes en vertelt een gids je alles over de streek.

Kustsafari met gids

Zon, zee, strand én safari. Haal je stalen ros van onder het stof en fiets samen met een kustgids door de prachtige natuur aan onze Belgische Kust. Tussen Knokke en De Panne worden 24 gratis begeleide fietstochten georganiseerd met telkens weer erg interessante tussenstops onderweg. Van helmgras tot hinterland: tijdens deze tochten leer je op korte tijd ontzettend veel bij.

De 24 fietstochten gaan op volgende data door:

  • Op woe 8, do 9 en vr 10 juli vanuit Raversyde, Oostende. Meer info
  • Op woe 15, do 16 en vr 17 juli vanuit de Uitkerkse Polder, Blankenberge. Meer info
  • Op woe 22, do 23 en vr 24 juli vanuit Duinpanne, De Panne. Meer info
  • Op woe 29, do 30 en vr 31 juli vanuit het Zwin Natuur Park, Knokke-Heist. Meer info
  • Op woe 5, do 6 en vr 7 augustus vanuit Duinpanne, De Panne. Meer info
  • Op woe 12, do 13 en vr 14 augustus vanuit de Uitkerkse Polder. Meer info
  • Op woe 19, do 20 en vr  21 augustus vanuit Raversyde, Oostende. Meer info
  • Op woe 26, do 27 en vr 28 augustus vanuit het Zwin Natuur Park. Meer info

Hoe zit de tocht praktisch in elkaar?

De gratis fietstochten zijn 15 tot 25 kilometer lang en duren 2,5 à 3 uur. Elke tocht start van aan een natuurbezoekerscentrum. Inschrijven is verplicht en is mogelijk 1 maand voor de activiteit per week. De minimumleeftijd voor inschrijving is 12 jaar en per route kunnen maximaal 15 deelnemers inschrijven.

Wat breng je mee op je tocht?

Zorg voor sportieve kleding en breng zeker een verrekijker en iets om te drinken mee. Ook een mondmasker wordt aangeraden. Tijdens je tocht moet je rekening houden met de afstandsregels en terwijl je fietst blijf je in je eigen bubbel. De gids zal ook materiaal mee hebben om aan de hygiëneregels te voldoen.

In tijden van corona is het niet evident om je vakantie (in eigen land) te plannen. We geven daarom wél onze tips rond uitstapjes, slaapplekjes of leuke adresjes, maar verwijzen je graag naar de coronamaatregelen die kunnen veranderen en steeds correct gevolgd moeten worden.

Nog meer fietstips in eigen land:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)