Getty Images

6x doen in de buurt van de Hoge Venen

In de buurt van de Hoge Venen valt enorm veel te beleven. Of je nu op zoek bent naar een stevige wandeling in de natuur, even wilt uitblazen tijdens een wellnessmoment of wilt proeven van plaatselijk lekkers: je vindt het er allemaal!

Dit moet je zeker doen als je in de Hoge Venen bent

1

Volg het wandelknooppuntnetwerk

De voorbije jaren is een heus wandelnetwerk aangelegd van bijna 1.400 kilometer lang. In de zuidelijke gemeentes van de Oostkantons zoals Burg Reuland, Bütgenbach en Sankt Vith zijn wandelpaaltjes geplaatst, die je zonder digitaal hulpje moeiteloos van het ene knooppunt naar het andere brengen. Nieuwe panoramaborden op populaire uitkijkpunten vertellen iets meer over de geschiedenis en het specifieke landschap.

Je route plannen? Dat doe je via een handige online routeplanner. Klik hier om de routeplanner te openen.

2

Proef het hoogst gemaakte bier van België

Op een steenworp van Botrange, het hoogste punt van België, ligt op 694 meter hoogte de hoogstgelegen brouwerij van ons land. Belgium Peak Beer begon als een vriendenproject om met het zuiverste water authentieke blonde, bruine, tripel en bosbessenbieren te brouwen. Je kunt de brouwerij in Sourbroudt bezoeken, en nadien het authentieke brouwsel degusteren.

Klik hier voor meer informatie.

3

Ga kuren in Spa

Spa, ooit het belangrijkste kuuroord van ons land en befaamd over de hele wereld, heeft een resem historische architectuur die dringend nood heeft aan restauratie. Maar de Thermes van Spa zijn helemaal up-to-date, en bieden een combinatie van thermale baden met water uit de Clémentine-bron, sauna’s en hamams en een mooi binnen- en buitenzwembad.

Klik hier voor meer informatie.

4

Smul van versgebakken brood

Pal op de Baraque Michel openden Benjamin en Nadia Ramakers een ambachtelijke bakkerij. Bekijk wat er in de rekken ligt en je begrijpt wat deze ‘bon pain fait main’ bijzonder maakt: bio-zuurdesembrood met spelt, kraakverse traditionele Franse baguettes en artisanale patisserie als abrikozenflappen en bessentaartjes. Ideaal om te smikkelen tijdens de picknick in de wilde natuur.

Klik hier voor meer informatie.

5

Bewonder de stuwdam van de Gileppe

De spectaculaire stuwdam in Jalhay met de iconische leeuw is gebouwd in 1869 op vraag van wolproducenten uit Verviers, en bewonder je in al zijn glorie op het wandel- en fietspad dat erlangs loopt. Er is ook een hoge uitkijktoren om van het panoramische uitzicht op het Westhertogenwald te genieten.

Klik hier voor meer informatie.

6

Bezoek Reindhardstein

De locatie is adembenemend: midden in een zee van groen in de Hoge Venen, op een hoge rots boven de stad Ovifat bij de rivier de Warche. Maar ook binnen is dit heropgebouwde 14de-eeuwse kasteel sfeervol, met een grote collectie wapenuitrustingen, wandtapijten en meubilair.

Klik hier voor meer informatie over het kasteel.

Liever een ander uitstapje?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content