Getty Images

15 wandeluitstapjes in eigen land: kies jouw route

Heb je de wandelmicrobe goed te pakken? Ben je van plan om deze vakantie je omgeving al wandelend verder te verkennen? Dan heb je geluk! Wij selecteerden 15 wandeluitstapjes in eigen land die je perfect kunt verkennen tijdens de zomermaanden.

Wandeluitstapjes om uit te kiezen: voor ieder wat wils

Kuieren langs de Leie

Een heerlijk landelijke wandeling met zicht op vlakke velden en kabbelende waters. Perfect om even helemaal tot rust te komen tijdens deze woelige coronatijden.

Klik hier voor de details van de wandeling

Wandelen door het bos van Bulskampveld

Een superkorte familiewandeling, maar vergis je niet: tijdens deze wandeling valt echt heel wat te beleven. Je kinderen kijken er hun ogen uit en halen er hun hartje op.

Klik hier voor alle details

Wandelen over de rivierduinen van Berlare

Van droge en natte graslanden tot het hoogste punt van Berlare: tijdens deze wandeling krijg je een flink stukje natuur te zien. Vertrekken doe je vanuit het prachtige Kasteelpark.

Klik hier voor alle details

Wandelen tussen Jeker en Maas

Heb je het graag lekker rustig onderweg? Dan zit je met deze route helemaal goed. Superlandelijk en rustgevend. Opgelet: je vertrekt voor deze route vanuit Maastricht. Volg de coronamaatregelen dus goed op en zet deze wandeling op je planning van zodra je zeker bent dat het mag.

Klik hier voor alle details

Wandelen langs de Molenbeek

De perfecte wandeling voor bierliefhebbers. Want geef toe, een wandeling doet nog zoveel deugd als je onderweg kan genieten van een klein proevertje. Maar ook hier: hou steeds de coronamaatregelen in het achterhoofd.

Klik hier voor alle details

Wandelen door de groene oase van Antwerpen

Antwerpen in het groen? Zeker en vast! Vat je tocht aan vanuit het prachtige Rivierenhof in Deurne en geniet van een deugddoende wandeling langs paadjes en bomen.

Klik hier voor alle details

Het rolstoelpad in Kasterlee

Op zoek naar een wandeling langs verharde baantjes? Dan raden we je het rolstoelpad in Kasterlee aan. Je wandelt onder ander langs de Grote Heide, een natuurgebied met zeldzame plantensoorten.

Klik hier voor alle details

Wandelen aan de Grensmaas

Liefhebbers van vijvers en moerasgebieden komen tijdens deze wandeling helemaal aan hun trekken. Neem ook zeker even de tijd om halt te houden aan de nieuwe vogelkijkhut!

Klik hier voor alle details

Boswandeling in de Vlaamse Ardennen

Onderweg met het gezin? Dan hebben we nog een fijne korte wandeling voor je in het Kluisbos. Je wandelt er onder andere naar de magische Liefdesbron …

Klik hier voor alle details

Stappen langs Brabantse loofbossen

Tijdens de herfst zijn laarzen tijdens deze wandeling aangeraden, maar ook in volle zomertijd kunnen we deze boswandeling best wel smaken. Combineer je wandeling met een bezoekje aan natuurgebied de Doode Bemde.

Klik hier voor alle details

Wandelen door Sint-Idesbald

Van statige villa’s tot kunstige tussenstops: deze wandeling is er eentje voor echte cultuurliefhebbers. Want ja hoor, ook aan de kust kun je wegdromen bij kunst.

Klik hier voor alle details

Wandelen door de Scheldepolders

Antwerpen telt maar liefst 14 groengebieden. Deze wandeling in de Scheldepolders laat je een van deze uitgestrekte gebieden ontdekken. Dé perfecte wandeling voor wie graag vogels spot.

Klik hier voor alle details

Wandelen langs Oost-Vlaamse kreken

Rijk polderrand, prachtige kreekjes en indrukwekkende waterpartijen. De perfecte ingrediënten voor liefhebbers van water en wandelen. Ook vissers halen er hun hartje op.

Klik hier voor alle details

Wandelen in Bornem tussen fort en speeltuin

Nog eentje waarmee je scoort bij je kinderen. Tijdens deze wandeling pik je makkelijk een kinderboerderij én recreatiedomein mee. Maak er dus meteen een gezellige daguitstap van!

Klik hier voor alle details

Heidewandeling in het hart van Limburg

Ah, wegdromen op de heide, zo romantisch! Hier geniet je van prachtige panorama’s en wondermooie vennen.

Klik hier voor alle details

Misschien vind je deze uitstapjes ook wel leuk:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content