Naar het bos met de rolstoel: 13x hier moet je zijn

Naar het bos met de rolstoel: 13x hier moet je zijn
Getty Images

Een tripje in de natuur, met de rolstoel… het ligt niet voor de hand. Gelukkig hebben deze bossen allemaal begaanbare paden of routes op maat uitgewerkt. 

13x bos mét rolstoel: een overzicht

Tangebeekbos

Tangebeekbos bevindt zich dicht tegen de Brusselse Ring, maar toch kun je hier heerlijk rustig wandelen. De wandelpaden zijn aangelegd in dolomiet, dus ze zijn perfect begaanbaar met een rolstoel of kinderwagen.

Klik hier voor meer informatie.

Grotenhout

Een van de oudste bossen in de Kempen, dat moet dus wel de moeite waard zijn! De wandelpaden rond de vijver zijn perfect afgestemd op wie minder mobiel is. Zo wandel je toch een mooie 2 km in deze bosrijke omgeving.

Klik hier voor meer informatie.

Wijnendalebos

Het West-Vlaamse Wijnendalebos is maar liefst 181 ha groot. De Julianadreef en het Fonteinpad zijn er toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Klik hier voor meer informatie.

Ryckevelde

In het bos van Ryckevelde, ook in West-Vlaanderen, is een specifieke route uitgewerkt die makkelijk begaanbaar is met een rolwagen. Ook de heemtuin is er toegankelijk voor elke bezoeker. Het pad dat daar aangelegd is, is bovendien ook erg geschikt voor slechtzienden.

Klik hier voor meer informatie.

Mastenbos

In Kapellen wandel je tussen de loopgraven en bunkers, indrukwekkend! Twee van de ontwikkelde wandelpaden zijn helemaal op maat voor rolstoelgebruikers en kinderwagens.

klik hier voor meer informatie.

Meerdaalwoud en Heverleebos

Leuk als je met je kinderen op pad wilt, want onderweg is er voor hen een Multimovepad uitgewerkt, waarbij ze gestimuleerd worden om te bewegen. Voor rolstoelgebruikers is een wandelpad voorzien dat start en eindigt aan de Speelberg. Ook in het Arboretum kun je makkelijk wandelen mét rolstoel.

Klik hier voor meer informatie.

Merelbos

Een kleiner bos in het West-Vlaamse Izegem, maar nog steeds erg de moeite met haar 5 ha. De wandelpaden zijn er vrij toegankelijk voor iedereen. Wie met de rolstoel komt kan terecht op het verharde dolomietpad.

Klik hier voor meer informatie.

Liedekerke- en Hertigembos

Samen meer dan 200 ha groot en een absolute favoriet voor wie een uitgebreid daguitstapje plant. Hier kom je tot rust in de picknickweide en laat je je hond lekker dollen in de hondenzone. Rolstoelgebruikers kunnen gebruikmaken van verschillende verharde paden.

Klik hier voor meer informatie.

Parkbos

In het Parkbos, in de buurt van Gent, kun je deze zomer overnachten in één van de vele tipi’s op het terrein. Maar wist je dat het Portaal Grand Genoble ook helemaal goed berijdbaar is? Of je nu met de kinderwagen of rolstoel zou komen, hier zit je goed!

Klik hier voor meer informatie.

Peerdsbos

Het Peerdsbos is één van de meest drukbezochte bossen in de stadsrand van Antwerpen. Midden in het bos vind je een fijne brasserie om even uit te rusten, en de rechte dreven maken het ook gemakkelijk om als rolstoelgebruiker te genieten van het bos.

Klik hier voor meer informatie.

Calmeynbos

Een heerlijk veelzijdig bos in De Panne waar je kunt wandelen, mountainbiken, spelen of paardrijden. Er werd ook een Wieltjespad aangelegd voor mensen die minder mobiel zijn en rond de vijver ligt nog een verhard pad van schelpenklei dat makkelijk begaanbaar is.

Klik hier voor meer informatie.

Hallerbos

Wist je dat je het prachtige Hallerbos (bekend voor haar fabelachtige hyacinthen) ook met je rolstoel kunt verkennen? Er werd een Achtdrevenpad aangelegd van 1,8 km, mét voldoende zitbanken onderweg en een aangepaste picknicktafel.

Klik hier voor meer informatie.

Prinsenbos

Dit bos in Grimbergen is absoluut de moeite waard, omdat je er ook de prachtige ruïnes van het Prinsenkasteel gratis bij krijgt! De wandelpaden zijn bovendien aangelegd in dolomiet, dus ze zijn voor iedereen toegankelijk.

Klik hier voor meer informatie.

In tijden van corona is het niet evident om je vakantie (in eigen land) te plannen. We geven daarom wél onze tips rond uitstapjes, slaapplekjes of leuke adresjes, maar verwijzen je graag naar de coronamaatregelen die kunnen veranderen en steeds correct gevolgd moeten worden.

Nog meer vakantietips vind je hier:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)