© iStock

Een zomeruitstapje waard: Oostende, parel aan de zee

Door De Redactie

De Belgische kust in de zomermaanden associëren we vaak met overbevolkte stranden, jengelende kinderen en liters zonnemelk. Maar kijk eens verder dan de dijk in Oostende en je ontdekt een waar shoppingparadijs en enkele toeristische hotspots!

De Belgische kust in de zomermaanden associëren we vaak met overbevolkte stranden, jengelende kinderen en liters zonnemelk. Maar kijk eens verder dan de dijk in Oostende en je ontdekt een waar shoppingparadijs én enkele toeristische hotspots!

Sightseeing

 • Mercator
  Al van aan het station van Oostende zie je de Mercator en zijn imposante masten blinken. Stap aan boord van dit prachtige museumschip en ontdek de wereld van de cadetten die op de Mercator hun opleiding kregen. Ook voor kinderen is de Mercator een ideaal uitstapje. Je kinderen voelen zich eventjes zelf een piraat of matroos op de dekken van de Mercator of leren misschien wel iets bij over de scheepvaart. Meer info vind je hier.
 • De Koninklijke en Venetiaanse Gaanderijen
  Eventjes op adem komen in de schaduw? In de Koninklijke en Venetiaanse Gaanderijen op de Zeedijk is het dan aangenaam vertoeven. Flaneer door Gaanderijen en je waant je onmiddellijk in de Belle Epoque-tijd. Meer info vind je hier.
 • Fort Napoleon
  Eventjes buiten het centrum vind je in het midden van de duinen een vreemd gebouw. Het vijfhoekige Fort Napoleon laat de krijgsbouwkunde voor zich spreken. Na een bijzonder geslaagde renovatie kun je er ook terecht in de bistro en restaurant dat bovendien een prachtig zonneterras heeft! Meer info vind je hier.
 • Domein Raversyde
  Geschiedenis opsnuiven doe je op het domein Raversyde, waar je de Atlantikwall vindt – een overblijfsel uit onze Wereldoorlogen. Je kunt er ook rondlopen in een Middeleeuws vissersdorp, waar je 500 jaar wordt teruggekatapulteerd in de tijd. Meer info vind je hier.
 • Mu.ZEE
  Voor kunstliefhebbers is een bezoekje aan dit musem een must. Meer info vind je hier.

Met de kids

 • Hangtime
  Hangtime staat voor 1.000 vierkante meter puur springplezier met z’n ontelbare trampolines. Er is ook een ballenbad en speelruimte voor de allerkleinsten. Voor de ouders is er een koffiebar, win-win dus! Meer info vind je hier.
  Fortstraat 128
  8400 Oostende
 • Het strand
  Als het weer een beetje meezit, is het strand natuurlijk de leukste plek in Oostende om te vertoeven met je kids. Het strand in Oostende is gemiddeld 50 tot 110 meter breed! Genoeg plek om te zonnen en spelen dus! Op regelmatige afstand vind je douches en de reddingsbrigade houdt overal een oogje in het zeil.
 • 3D World Magic & Fun’-expo
  In ons landje heeft het weer regelmatig z’n kuren. Het zomerse plaatje van zon, zee en strand kan weleens – letterlijk- in het water vallen. Dus, weer of geen weer: plan een uitje naar de ‘3D World Magic & Fun‘-expo in Kursaal Oostende. Het is deze zomer dé leukste fun- en doe-expo met tal van grote wereldattracties! Poseer aan de scheve Pisa-toren, trotseer de Grand Canyon of doe eens gek aan de Big Ben of aan de Taj Mahal in India. En dat is nog niet alles. Ontdek de nieuwste technologische attracties hier! Helemaal leuk: je kunt er nu heen met een mooie korting!

Shoppen

 • De grote winkelketens vind je in Oostende in de autovrije Kapellestraat. De shoe-addicts moeten zeker eens door de Adolf Buylstraat lopen, naast vele exclusieve boetieks vind je er ook veel schoenenwinkels. Wie op zoek is naar een tof cadeautje, zal in de Christinastraat zeker een tof winkeltje vinden.

Eten en drinken

 • Lekkere ontbijtjes, lunch en overheerlijke taarten smul je bij Albrecht. Christinastraat 79.
 • Liefhebbers van bagels halen hun hartje op bij Sanseveria. Wittenonnenstraat 36.
 • Tip van lezeres en local Jana: de allerlekkerste ijsjes van Oostende smul je bij Gelato Maxzim. Hertstraat 3-5.
 • Lekkere pasta’s, pizza’s of zelfs garnaalkroketten eet je bij La Stalla. Langestraat 47.

Lees ook:

Partner Content