Heerlijk weekendje weg in het voorjaar: het idyllische Zuidzande

Heb jij dringend nood aan een heerlijk weekendje weg, maar vooral aan rust? Het schattige dorpje Zuidzande is de ideale oplossing. Natuurliefhebbers en wandelaars zullen hun hart er kunnen ophalen, maar het is ook de ideale plaats voor een gezinsvakantie.

Een beetje aardrijkskunde

Zuidzande ligt in de Nederlandse provincie Zeeland. Tijdens de Middeleeuwen was het dorpje een zandbank in de monding van het Zwin. In de 15e eeuw werd het dorpje één met het bekende Cadzand. Het is nu een onderdeel van de gemeente Sluis.

De ideale ligging

Zuidzande is ideaal gelegen, want je bent op 5 kilometer verwijderd van de badplaats Cadzand en slechts 15 kilometer van het bruisende Knokke. Je kunt er vele wandel- en fietstochten maken en uiteraard het gezellige Sluis bezoeken. Met haar 571 inwoners is Zuidzande piepklein. Een oase van rust dus, voor iedereen die even weg wil van de dagelijkse beslommeringen. Maar toch op een boogscheut verwijderd van alles wat je nodig hebt.

Een bourgondische sfeer

Sluis heeft, ondanks het bescheiden inwonersaantal, een groot winkelbestand. Je vindt er ook enorm veel restaurantjes en cafeetjes, want de inwoners houden er een bourgondische levensstijl op na. Je kunt in de buurt ook het Biermuseum of Visserijmusem bezoeken. Of het enige Nederlandse Belfort. Op deze website vind je heel wat adressen: van een kinderspeeltuin tot musea en andere hotspots in de buurt van Cadzand.

Op vakantie in je droomhuis

Naast lekker eten en drinken wil je natuurlijk comfortabel slapen, liefst in een leuk huisje. Onze favoriet is deze prachtig gerenoveerde boerenschuur. Er zijn maar liefst 6 slaapkamers en 4 badkamers ter beschikking. Er is een grote open keuken, een gezellige zithoek met open haard, een pooltafel en zelfs een cinemaruimte. In deze villa is het heerlijk vertoeven voor jong en oud.

Bron: Cadzand.org / Uitgelichte afbeelding: Molen de Brak (Sluisonline.nl)
Belvilla (huiscode NL-4505-08. Voor meer info over dit vakantiehuis kun je ook terecht op  www.belvilla.be ). 

Lees meer:

Partner Content