Zomers genieten: op de Vespa door de Vlaamse Ardennen

Zomers genieten: op de Vespa door de Vlaamse Ardennen
Getty Images

De laatste jaren is de Vespa ook in België een enorme trend geworden. Ben jij klaar om het dolce vita gevoel te ontdekken? Laat je haren in de wind wapperen terwijl je geniet van de Vlaamse Ardennen!

Het Toscane van België

Een prachtig, groen landschap in het zuiden van Oost-Vlaanderen. Omer Wattez noemde het in de 20ste eeuw voor het eerst ‘Vlaamse Ardennen’. Dankzij de pittoreske dorpjes, kronkelende wegen en verre uitzichten is het een ideaal scenario voor een ritje op de Vespa. 

De Vlaamse Ardennen vormen het decor voor de Ronde van Vlaanderen. Ideaal voor een tripje op de Vespa!

Groene long van Vlaanderen

Ben je een natuurliefhebber? Dan zal de diversiteit aan planten je verrassen. Door de steile hellingen, verschillende bodems en bronnen is de plantenwereld er heel bijzonder. De Schelde split de Vlaamse Ardennen in tweeën. De rivier brengt je langs Oudenaarde, Petegem, Kluisbergen en Oudenaarde.

3x met je vespa door de Vlaamse ardennen: huuradresjes 

Vespa2Rent

Vanaf 30 euro kun je een Vespa huren en een toertje van 2 uur door de Vlaamse Ardennen doen. Maar ook langer huren mét fijne arrangementen zoals een uitgebreide picknick behoren zeker tot de mogelijkheden.

Klik hier voor meer informatie.

Giulio’s Barn

Voor een dagje rondtoeren met de Vespa in de Vlaamse Ardennen ben je ook bij Giulio’s Barn aan het juiste adres. Vanaf 80 euro kun je de hele dag op pad met je zomerse tweewieler. De streek ontdekken was nog nooit zo fijn!

Klik hier voor meer informatie.

Refuge trips

Graag een volledig uitgestippelde route volgen? Dan moet je bij Refuge Trips zijn. Ze werkte maar liefst vijf verschillende routes uit die je met de Vespa langs de mooiste plekjes in de Vlaamse Ardennen en omgeving leiden. Maak er een fijne familie- of vriendenuitstap van.

Klik hier voor meer informatie.

In tijden van corona is het niet evident om je vakantie (in eigen land) te plannen. We geven daarom wél onze tips rond uitstapjes, slaapplekjes of leuke adresjes, maar verwijzen je graag naar de coronamaatregelen die kunnen veranderen en steeds correct gevolgd moeten worden.

Deze uitstapjes zijn zeker en vast ook een goed idee:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)