Zeker uittesten: een rondje stadsgolfen

Zeker uittesten: een rondje stadsgolfen
Getty Images

Golfen in de stad? Zeker en vast! Meer zelfs, het is dé ideale manier om al spelenderwijs de straten en monumenten van een stad te verkennen. Wij tippen je enkele plekjes waar je terechtkunt voor een rondje stadsgolfen.

Stadsgolfen in een notendop

Stadsgolfen is net dat tikkeltje anders, maar in essentie baseer je je wel op dezelfde golftechniek als een standaard spelletje golfen. Het enige verschil is dat je een lichter balletje gebruikt. Tijdens een rondje stadsgolf sla je je balletje langs kerken, pleinen en allerlei interessante plekjes in de stad. En de holes? Die zijn erg uiteenlopend. Van een standbeeld tot een brugje of een kleine fontein. Je kan het zo gek niet bedenken!

7x hier moet je zijn

Mechelen, Boom of Leuven

Tijdens deze partijtjes ontdek je de mooiste plekjes van Mechelen , de Schorre in Boom of het bruisende stadsleven in Leuven.

Klik hier voor meer informatie

Antwerpen

In Antwerpen kun je uit meerdere golftours kiezen, waaronder een degustatietour met streekbiertjes tijdens je golfspel. Perfect voor wie onderweg graag wat lokale bieren proeft. Sport én amusement verzekerd!

Klik hier voor meer informatie

Sint-Truiden

In Limburg kun je kiezen tussen een golfpartij met 6 of 9 holes. Je stuurt je balletje onder andere over de Grote Markt en het Begijnhof.

Klik hier voor meer informatie

Lier

Kies uit meerdere golfopties. Of je nu Picknick City Golf wil doen of liever opteert voor een rondje Culi Golf Pallieter, in Lier zit je goed!

Klik hier voor meer informatie

Diksmuide

Een streepje geschiedenis langs het historische hart van Diksmuide. Hier golf je onder andere in de schaduw van de IJzertoren.

Klik hier voor meer informatie

Diest

Van het Verstappenplein tot de Citadel, ook in Diest kun je kiezen voor een stadswandeling met balletje en club in de aanslag.

Klik hier voor meer informatie

Dendermonde, Aalst, Wetteren of Berlare

Ook in Scheldeland kun je naar hartelust balletjes slaan. Ook hier kunnen de dorstigen zich laven aan heel wat gerstenat. Tijdens een partij City Beer Golf ontdek je onderweg enkele authentieke cafeetjes.

Klik hier voor meer informatie

Lees zeker ook deze vakantietips

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)