Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Tips voor een geslaagde kampeervakantie

Door De Redactie

Zin in een snuifje natuur of een tikkeltje avontuur? Dan is een kampeervakantie in eigen land echt iets voor jou! Dankzij deze tips zorg je voor een geslaagde trip.

De voorbereiding

  • Denk goed na over de campingplaats waar je wilt verblijven. Ga je kamperen met je kinderen? Zorg dan dat de camping kinderanimatie, een speeltuin, peuter- en kleuterzwembaden heeft. Ook de omgeving is van belang. Het mag dan wel de mooiste camping zijn, als er in de nabije omgeving niets te doen is, zit je de hele vakantie vast op het kampeerterrein mét verveelde kinderen.
  • Lees op voorhand de recensies van andere vakantiegangers die de camping bezocht hebben. Zo weet je exact wat je te wachten staat. Indien de reacties tegenvallen, kun je alsnog een nieuwe kampeerplaats zoeken.
  • Ga je voor het eerst op reis met de tent? Zet, samen met je kinderen, de tent al eens op in eigen tuin, en slaap er een nachtje in. Zo wennen je kinderen al aan het idee. En voor jou is het bovendien een handige manier om te kijken of je geen piketten of stormkoorden ontbreekt.

Eenmaal ter plaatse…

  • Zet je tent niet meteen op de eerste de beste plaats die je tegenkomt, maar ga op zoek naar een geschikt plekje. Probeer een plek in de schaduw te vinden. Anders kan het overdag veel te warm in je tent worden. Plaats je tent ook niet te dicht bij struiken en bomen. Het krioelt er van de insecten, en die wil je niet in je tent hebben!
  • De temperatuur in een tent is zeer wisselvallig: overdag is het er vaak broeierig heet en ’s nachts kan het er ijskoud zijn. Neem daarom goed geïsoleerde kampeerbedden en slaapzakken mee.
  • Gezonde en voedzame maaltijden zijn perfect mogelijk wanneer je gaat kamperen. Je kunt namelijk perfect een warme maaltijd maken op een kampvuurtje. Op de website http://www.kokenopdecamping.nl vind je heel wat lekkere gerechten die je moeiteloos kunt bereiden op de camping.
  • Ben je nog op zoek naar een leuke uitstap of activiteit? Vraag dan aan andere campinggebruikers of aan de receptie wat je zoal in de streek kunt doen. Zij kennen de lokale hotspots beter dan die je op het internet of in reisboeken vindt.

Nog meer inspiratie in eigen land:

Partner Content