Getty Images

Tussen kunst en erfgoed: kies uit meer dan 100 begeleide tours

Musea en erfgoedroutes ontdekken tijdens je wandeling? Dat doe je met de ErfgoedApp! Je kunt kiezen uit meer dan 100 tours, waarbij je tussen kunst en erfgoed struint. Perfect voor de cultuurliefhebbers die genoeg opties willen hebben!

Kunst en erfgoed ontdekken met de ErfgoedApp

Met de ErfgoedApp krijg je automatisch extra informatie op bepaalde plaatsen en plekjes die je bezoekt. In de app staat mooi aangeduid waar je deze info kunt verkrijgen en waar je net heen moet gaan. Maar wat nog fijner is: in de app vind je meer dan 100 tours die je doorheen een stad of omgeving gidsen. Zo ontdek je al wandelend, fietsend, luisterend architecturale pareltjes of kunstige plekjes. Handig!

5 blikvangers die volgens ons meer dan de moeite waard zijn

Horizonzin, over de kunst van verder kijken

Een luisterfietstocht van 19 km in de omgeving van Kortrijk en Zwevegem met 5 luisterplekjes waar je telkens 5 minuten stilstaat. Alles wat je hoort is specifiek uitgewerkt voor het plekje waar jij op dat moment halt houdt.

Over katten en geesten

Een heerlijke volksverhalenroute door Dendermonde, Buggenhout, Hamme en Lebbeke. Die volksverhalen hoor je natuurlijk het liefst in een sappig dialect. Tijdens drie verschillende fietslussen kun je zo luisteren naar de meest lokale en regionale volksverhalen. Leuke extra onderweg, toch?

De grensmolenroute

Molens zijn niet alleen prachtige bouwwerken, er schuilt ook een jarenlange geschiedenis achter. Tijdens deze route fiets je langs maar liefst 9 verschillende molens in het KempenBroek. De ene molen staat trots en modern te pronken, de andere heeft de tand des tijds met glans doorstaan.

Modernisme in Deurne-Zuid

Deurne is dé plek voor wie van prachtige staaltjes architectuur houdt. Tijdens het interbellum en na de Tweede Wereldoorlog werd het ene na het andere modernistische stulpje opgetrokken in de statige straten. Even wegdromen tussen al deze prachtige gebouwen? Je hoeft het ons geen twee keer te vragen.

Vleermuizen fietsroute

In Halle trap je samen met je hele gezin voorbij talrijke gebouwen en plekjes die je laten kennismaken met de wondere wereld van de vleermuizen. Hoe maken de diertjes net gebruik van de gebouwen en waar spot je ze het meest?

In tijden van corona is het niet evident om je vakantie (in eigen land) te plannen. We geven daarom wél onze tips rond uitstapjes, slaapplekjes of leuke adresjes, maar verwijzen je graag naar de coronamaatregelen die kunnen veranderen en steeds correct gevolgd moeten worden.

Nog meer leuke vakantietips:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content