Tripje dichtbij huis: 4 vakantie-ideetjes in het Brugse Ommeland

Originele uitstappen plannen, het is niet zo evident in tijden van corona. Deze vakantie-ideetjes in het Brugse Ommeland kunnen je alvast inspireren om er toch nog een onvergetelijke zomer van te maken.

Vakantie-ideetjes in het Brugse Ommeland: even ontspannen met je bubbel

Wie nog op zoek is naar enkele leuke uitstaptips, hoeft daarvoor niet ver te zoeken. In eigen land valt gelukkig ook heel wat te doen, ook in het Brugse Ommeland. Wist je dat je maar liefst 10 gratis wandel- en fietsroutes kunt downloaden waarmee je de verschillende landschappen van de streek verkent? En ontdekte je de 18 verborgen plekjes in de omgeving al? Voor wie op zoek is naar nog meer vakantie-ideetjes, lijsten wij nog enkele fijne tips op. Comfortabel op vakantie met je bubbel: laat maar komen!

Kies voor een roadtrip in Tielt

© Jan D’hondt

Roadtrippen in België kan meer dan de moeite waard zijn. Wat dacht je van een verkenningstocht langs kronkelende boerenwegels, op ontdekkingstocht door het platteland? Ideaal als je houdt van het buitenleven en van lokale producten of lekkernijen wilt smullen. Onderweg zijn er plekjes genoeg waar je volop kan genieten van landelijke activiteiten of een ontspannen tussenstop. La dolce vita in Tielt!

Klik hier voor meer informatie over de roadtrip.

Op kasteeltocht

© Jan D’hondt

Niets spreekt meer tot de verbeelding dan imposante kastelen. Ze ademen geschiedenis en doen je instant dagdromen. Erfgoedliefhebbers halen hun hartje op in het Brugse Ommeland, want je kunt er maar liefst meer dan 100 kastelen en abdijen bezoeken. Maak er een ontspannen fietstocht van, ga op verkenning met de Vespa of boek een heus kasteelweekend mét imposante overnachting.

Klik hier voor meer informatie over alle mogelijkheden en routes.

Expeditie Bulskampveld

© Jan D’hondt

Wie nog een avontuurlijke uitstap wil plannen met de kinderen, kiest maar beter voor een van de vijf expedities die je in Bulskampveld kunt voltooien! Volg de wandellussen en laat je prikkelen door de natuur. Kinderen tussen 4 en 12 jaar beleven er een onvergetelijke dag. Ze klimmen, verkennen hindernissen, genieten van de speelnatuur en leren spelenderwijs de omgeving beter kennen.

Klik hier voor meer informatie.

Minitrekking door de Meersen

© Jan D’hondt

Wandelliefhebbers trekken deze zomer maar beter tijd uit voor de meersen en velden van het Brugse Ommeland. Je maakt er met gemak een meerdaagse staptocht van, want er zijn heel wat logeeradresjes in de buurt van de wandelnetwerken ‘Velden en Meersen’ en ‘Bulskampveld’. Wat je kunt verwachten van zo’n trektocht? Eeuwenoude landschappen, beschermde dorpszichten en heel wat natuur, van moeras tot meers. Tip: neem je tijd en plan je route zorgvuldig uit, zo maak je er een ontspannen wandelvakantie van.

Klik hier voor meer informatie over de wandel- en logeermogelijkheden in de regio.

Ommetje naar Brugge of naar de kuststreek?

Dat het Brugse Ommeland de ideale vertrekbasis is om ook de Brugse binnenstad of een van onze Belgische kustplaatsen te ontdekken, zal je vast niet verbazen. Overnacht in het groen en trek er bijvoorbeeld ‘s avonds op uit voor een lange strandwandeling of een gezellig terrasje, terwijl er minder bezoekers zijn. Je kunt de drukte aan zee makkelijk zelf in de gaten houden, dankzij deze handige druktebarometer. Liever een terrasje in het groen? Dan is het misschien wel een leuk idee om een zomerse pop-up te bezoeken! Klik hier voor een overzicht van de gezelligste zomerbars in de regio.

In tijden van corona is het niet evident om je vakantie (in eigen land) te plannen. We geven daarom wél onze tips rond uitstapjes, slaapplekjes of leuke adresjes, maar verwijzen je graag naar de coronamaatregelen die kunnen veranderen en steeds correct gevolgd moeten worden.

Nog meer vakantietips:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content