VIDEO: IJssalon Heide Atelier geeft jongeren met niet-aangeboren hersenletsel alle kansen

Waar kunnen jongvolwassenen terecht nadat ze hersteld zijn van een herseninfarct of ongeluk en een blijvend hersenletsel hebben opgelopen?

Op heel weinig plekken, zo bleek voor Ines en Jan nadat dit hun 15-jarige dochter was overkomen. Daarom startten ze zelf Heide Atelier. Een hartverwarmend project met het lekkerste ijs en straffe werknemers!

Bekijk de video:

Jaarlijks krijgen tientallen jongvolwassen te maken met een NAH (niet-aangeboren hersenletsel). Dit kan opgelopen zijn na een ongeluk of herseninfarct. Deze groep van jongeren en vooral diegenen met een mildere vorm vormen een zwevende groep. Ze kunnen niet meedraaien op de gewone arbeidsmarkt maar zijn ook niet geschikt voor een beschermde werkplaats.

© Heide Atelier

Heide Atelier wil deze jongeren een veilige plek aanbieden waar ze kunnen werken, zichzelf verder ontplooien en waar ze ervaring kunnen opdoen.  Het wil ook een  klankbord zijn voor ouders die plots een ‘ander kind’ in huis hebben… Hoe ga je daarmee om, en welke perspectieven mag je wel of niet voorhouden?

niet-aangeboren hersenletsel

 

Wil je meer weten of Heide Atelier een hart onder riem steken? Hier vind je alle info over het schitterende initiatief van Ines en Jan!

Met dank aan Landal Mooi Zutendaal voor het Libelgië Zomerhuis.

Meer zomerse video’s: