VIDEO: Mooie badmode voor vrouwen met een borstprothese? Het kan!

De psychologische impact van een borstamputatie na kanker is niet te onderschatten. En ook na een eventuele borstreconstructie is het niet makkelijk om je opnieuw op-en-top vrouw te voelen. Zeker tijdens de zomer, hét badpakken- en bikiniseizoen bij uitstek. 

Op-en-top vrouw met of zonder borstprothese

Mooie, aantrekkelijke badmode kan vrouwen met protheses écht helpen. En dat weten Bernadette Demasure en Davina Simons als geen ander. Bernadette runt Oh Lala Plus, een lingeriewinkel voor dames met een borstprothese. Davina, blogster en Benetiet-boegbeeld, liet op 21-jarige leeftijd beide borsten amputeren.

Ze kwamen langs in het Libelgië Zomerhuis voor een inspirerende babbel en laten beiden zien dat élke vrouw zich opnieuw mooi kan voelen.

Kijk maar mee:

Voor elke vrouw een passende oplossing

Het leven staat op zijn kop wanneer je het verdict van borstkanker krijgt. Maar ook na de ziekte duurt het even voor je weer op de rails bent. Je leert omgaan met littekens, soms zijn er gevoelens van schaamte en je zoekt opnieuw naar je plekje in de maatschappij.

Bernadette krijgt wekelijks vrouwen met een voorlopige prothese over de vloer. Een stoffen prothese, gekregen van het ziekenhuis. Om nadien eindelijk een perfecte prothese te passen en het verschil te zien, is een belangrijk, emotioneel gebeuren.

Bernadette: “Het is aan ons om te tonen wat allemaal kan, en om de vrouw opnieuw mooi te doen voelen. Zonder dat je angst moet hebben dat de prothese verschuift of loskomt. En dat geldt ook voor bikini’s en badpakken.”

Borstkankerbijbel

Davina is ervan overtuigd dat praten helpt! Dat wil ze ook meegeven aan lotgenoten via haar blog. Op die manier maakt ze de problematiek bespreekbaar. Ze hoopt zo mensen uit hun schulp te halen en met al hun vragen, problemen en onzekerheden naar buiten te komen .

Herkenbare verhalen horen, tips uitwisselen, medeleven… het maakt je sterker. Davina raadt ook iedereen de Borstkankerbijbel aan. Zelf vond ze hier veel steun in. Soms door erin te bladeren en naar de inspirerende foto’s te kijken, soms om concrete informatie in op te zoeken.

 De Borstkankerbijbel door uitgeverij Hannibal, te koop bij Standaard Boekhandel, € 29,50

Met dank aan Landal Mooi Zutendaal voor het Libelgië Zomerhuis.