Getty Images

De Zomerfabriek in Antwerpen: de perfecte mix van cultuur en terras

Deze zomer kun je in Antwerpen opnieuw genieten van lokaal talent en interessante workshops, gecombineerd met een zomers terras. De Zomerfabriek in Antwerpen opent nog tot en met 28 augustus haar deuren.

Hotspot in hartje Berchem: De Zomerfabriek

Creatievelingen halen hun hartje op in Antwerpen, want de Zomerfabriek op de Nieuw-Zurenborgsite is dé trekpleister voor lokaal talent. Leuk om een optreden mee te pikken of een workshop mee te volgen. Per activiteit moet je wel reserveren, zodat je zeker bent van een plaatsje.

Het leuke aan deze locatie is het industriële karakter. Sinds 2009 kreeg de organisatie van de Zomer van Antwerpen de kans om de oude gasfabriek te gebruiken. Doorheen het jaar stockeren heel wat gezelschappen er materiaal of zijn er creatievelingen aan de slag in een atelierruimte.

Deze zones kun je allemaal terugvinden op de Zomerfabriek

Op het terras is het gezellig vertoeven. Hier staan zithoeken klaar om helemaal coronaproof bij te praten met je gezelschap. De lounge is dan weer dé plaats waar je dagelijks kunt genieten van spoken word, klassieke muziek en nog heel wat meer. Verder vind je op de site ook een oude hangar die opengesteld wordt voor dj-sets en workshops. Neem zeker ook een kijkje in de boogloods, een ruimte waar plaats is voor expo’s en urban art. Uitrusten doe je dan weer op het grote grasveld.

Klik hier voor meer informatie.

Dit vind je vast ook leuk

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content