10 wist-je-dat-jes over je dagcrème

Door De Redactie

Een dagelijkse dosis crème doet wonderen voor je huid. Crème is dan ook de basis voor je essentiële gezichts- en lichaamverzorging. Je huid blijft zacht, veerkrachtig en jong.10 handige weetjes vertellen je alles wat je moet weten over je dagcrème.

  • De juiste dosis! Smeer niet te veel crème op je gezicht. Als je huid niet alle crème kan opnemen, raken je poriën verstropt en geïrriteerd. Een goede richtlijn is een afgestreken theelepeltje crème. Voor je lichaam kan je maar niet genoeg crème gebruiken. Van zonnecrème gebruik je liever te veel, want de bedoeling is dat de crème als een filter op je huid blijft liggen.
  • Hoe aanbrengen? Gezichtscrème moet je als het ware in je huid inmasseren. Maak opwaartse masserende bewegingen om de zwaartekracht tegen te gaan.
  • Op welke leeftijd begin ik met een dagcrème? Eigenlijk kan je niet vroeg genoeg beginnen met het verzorgen van je huid. De verzorging is immers fundamenteel en bepaalt hoe je er binnen enkele jaren zal uitzien. Jonge gebruikers kiezen best voor een aangepaste jeugdcrème. Vanaf 20 jaar kan je op een normale dag- en nachtcrème overschakelen.
  • Welke crème koop ik? Kies een crème die geschikt is voor je huidtype. Heb je een droge, vette of gemengde huid? Vraag raad aan je schoonheidsspecialiste of win advies in bij een parfumerie. Vraag jezelf vervolgens af wat je precies met de crème wil bereiken: hydratatie, glans of wil je rimpels te lijf gaan? Koop de crème die het beste bij je huid en actieplan past.
  • Dag en nacht! Er wordt niet voor niets een onderscheid gemaakt tussen dag- en nachtcrèmes. Smeer je dagcrème dus niet op voor het slapen gaan, en ga niet naar kantoor met je nachtcrème. In een dagcrème kunnen bijvoorbeeld zonnefilters zitten die je huid tegen de zon beschermen. Ga je in de zon zitten, kies dan voor een zonnecrème in plaats van je standaard dagcrème.
  • Irritatie? Test een nieuwe crème uit op een klein stukje huid om te zien of je geen allergische reacties krijgt. Als de crème irriteert, stop het gebruik dan onmiddellijk. Vooral van anti-age producten is bekend dat ze een branderig gevoel kunnen veroorzaken.
  • Afwisseling? Je huid blijft niet altijd hetzelfde. Zelfs in een ander seizoen kan je huid anders reageren. Pas je crème aan aan je huid. Vooral in de winter heeft je huid andere behoeften dan in de zomer. In de winter bescherm je je huid tegen wind en koude en in de zomer bescherm je haar tegen de zon en dehydratatie.
  • Bewaren. Goede crèmes zijn vaak erg kostbaar. Zet daarom na gebruik het dopje altijd terug op de pot of op de tube. Bescherm je crème ook tegen extreme temperaturen en bewaar ze in de zomer op een koele plaats. Zo heb je er langer plezier van.
  • Mix and match. Vraag je steeds af of het verstandig is om verschillende producten door elkaar te gebruiken. Wil je op safe spelen, kies dan voor een gezichtslotion van hetzelfde merk en gamma als je crème. Door verschillende producten door elkaar te gebruiken, kan je huid gaan irriteren.
  • Top of flop. Wil je weten of je crème zijn doel bereikt? Gebruik het product dan voor een aantal weken na elkaar zonder af te wisselen met andere producten. De meeste crèmes hebben immers tijd nodig voor ze resultaat geven.

Partner Content