2011 luidt nieuwe golf van haarstijlen in

Door De Redactie
De lente en zomer van 2011 worden twee seizoenen vol contrasten, zowel in de mode als in de schoonheidsverzorging. Designers jagen tegengestelde waarden na zoals soberheid en decadentie. Pantène toont alvast dé 4 haarstijlen voor volgend jaar!

Super Seventies

Super seventies is een belangrijke haarlook – veel volume, golvende watervallen (Blumarine) of gigantische kroeskapsels (Marc by Marc Jacobs). Het alternatief: sluik met een zijscheiding (Gucci) of ineengestrengeld (Louis Vuitton).

Zo creëer jij de seventies look

Stap 1 
De perfecte basis voor deze luchtige stijl creëer je met Pantene Pro-V Aqua Light Shampoo en Conditioner, die het haar niet verzwaren.

Stap 2
Kneed Pantene Pro-V Volume & Veerkracht Mousse van de wortels tot de punten door het haar en föhn het haar met een grote, ronde borstel.

Stap 3
Blaas het haar uit het gezicht weg om de wortels vooraan wat aan te zetten – dit is immers geen “platte” look.

Stap 4
Bewerk het haar met een grote krultang; rol het op tot tegen het hoofd en zet het vast met clips. Maak de clips met een scherende beweging weer los zodra het haar volledig is afgekoeld.

Stap 5
Föhn de krullen uit het afgekoelde haar: blaas het haar naar achter, uit het gezicht weg, voor een mooi gekapt, volumineus resultaat. Het haar vertoont geen krullen meer, maar het ziet er gezond uit en het heeft body.

Stap 6
Trek een zuivere middenscheiding, zodat het haar luchtig naar elke kant valt en wat aangezet blijft aan de wortels.

Stap 7
Verstuif Pantene Pro-V Volume & Veerkracht spray over het haar, voor extra glans; het kapsel blijft in model maar het is toch beweeglijk.

Nieuwe Garçonne

De mannelijke invloeden die we zagen op shows zoals die van Balmain en Balenciaga verraden een stoere houding en een sterk karakter, passend in het stadsbeeld.

Zo creëer jij de nieuwe garçonne look

Stap 1
Was en verzorg het haar met Pantene Pro-V Aqua Light Shampoo en Conditioner. Kam er vervolgens Pantene Pro-V Volume & Veerkracht Mousse door vanaf de wortels tot in de punten.

Stap 2
Föhn het haar naar achter, uit het gezicht, met behulp van een paddle brush om het mooi glad te maken.

Stap 3
Trek een lage zijscheiding in het droge haar ter hoogte van het midden van de wenkbrauw. Borstel het haar plat achter beide oren en zet het vast in een lage paardenstaart, net boven de aanzet van de nek, met
een elastiekje.

Stap 4
Vorm met de helft van de haarlengte een wrong achteraan op het hoofd en zet deze vast in de basis van de paardenstaart met een elastiek.

Stap 5
Met de resterende haarlengte wordt eveneens een lus gevormd; zo creëren we de tweede helft van de wrong.

Stap 6
Zet hem met spelden vast in de basis van de paardenstaart. Dek het middenstuk van de wrong af met eventuele losgekomen haartjes. Zet de uiteinden vast met spelden.

Stap 7
Om het geheel compleet te maken: trek wat losse plukjes los en bewerk de wrong lichtjes met de vingers om er wat meer textuur in te verkrijgen.

In rechte lijn

Variaties op sluik haar: uitgeföhnde golven, overlappende textuurlaagjes en lange, dunne paardenstaarten – allemaal te zien bij Twenty8Twelve by S.Miller, Jaeger London, Brioni, Clements Ribeiro en Chanel.

Stap 1
Het haar moet in perfecte conditie zijn voor deze sluike, moderne stijl. Gebruik daartoe Pantene Pro-V Aqua Light Shampoo en Conditioner.

Stap 2
Kam het haar van de wortels tot de punten uit met Pantene Pro-V Volume & Veerkracht Mousse. Dat gaat het kroezen tegen en zorgt voor een prachtige, gezonde glans.

Stap 3
Laat het haar in zijn natuurlijke scheiding vallen. Föhn het vervolgens uit het gezicht om het volumeverbeterend effect van de mousse tot zijn recht te laten komen.

Stap 4
Vorm een lage, losse paardenstaart onderaan de nek en zet de lengte vast in een lus met een effen elastiekje; laat de uiteinden vrij.

Stap 5
We beogen een speels effect, alsof het haar los gaat komen.

Stap 6
Pluk tenslotte enkele lokken rondom de haarlijn los voor een speelser effect en een moderne, nonchalante look.

Jong en losjes

Jeugdig enthousiasme typeerde de losse, nonchalante stijl van Dsquared2, Vivienne Westwood Gold Label en Moschino Cheap and Chic. Zij zetten een frisse, energieke look neer.

Stap 1
Creëer de perfecte basis voor deze stijl met Pantene Pro-V Volume & Veerkracht Shampoo en Conditioner.

Stap 2
Verleen het haar body door er Pantene Pro-V Volume & Veerkracht Mousse door te kammen vanaf de wortels tot in de punten.

Stap 3
Föhn het haar vervolgens met een grote ronde borstel. Door het haar verticaal van het hoofd op te tillen, creëer je volume aan de wortels (als alternatief kun je het haar föhnen met het hoofd naar beneden).

Stap 4
Voor textuur en extra volume op de kruin: toupeer het haar op zo’n vijf centimeter van het hoofd.

Stap 5
Zet het haar vervolgens vast in een paardenstaart met een effen elastiek, op zo’n vijf centimeter van het hoofd. Het haar moet ‘losjes’ hangen, niet strak tegen het

Stap 6
Draai de uiteinden van de paardenstaart rond en zet ze vast in een wrong. Het geheel moet er zacht en luchtig uitzien, zeker niet strak aangetrokken.

Stap 7
Leuk accessoire voor deze look: draai kleurrijke zijden sjaals op tot strengen, wikkel ze rond het hoofd als een haarband, draai ze rond de wrong of vlecht ze er tussen.

Stap 8
Trek tot slot enkele plukjes haar los voor een zacht, wuft effect.

Partner Content