4 oefeningen om te zien of die kledij écht wel goed past

Door De Redactie

Wie in de paskamer een kledingstuk past zal altijd dezelfde bewegingen uitvoeren, buik intrekken, schouders rechten, een halve draai om de achterkant en zijkant te kunnen bekijken en even op de tenen staan. Toch zijn er betere oefeningen om te controleren of die nieuwe kleding wel écht past.

De kokerrok

Iedereen wil een prachtige kokerrok die je heupen en achterwerk mooi in de verf zet, maar het probleem is vaak dat je amper je ene voet voor de andere kan zetten. Tenzij je de rok naar boven moet trekken voor meer bewegingsruimte. Wat niet zo elegant is.

Oplossing

De knielift. Jog lichtjes ter plaatse en til je knieën zo hoog als je kan. Je zal zien dat de rok die in stilstaande fase iets te losjes leek toch zijn voordelen heeft.

Een strak jurkje

Een nauw aansluitende jurk is prachtig en zowel geschikt voor een feestje als voor een belangrijke vergadering. Maar het heeft geen zin om een strakke jurk te kopen dat je super staat wanneer je rechtstaat, maar in een omhoogkruipende dwangbuis verandert wanneer je moet gaan zitten

Oplossing

Doe voorzichtig een paar squats waarbij je je achterwerk naar achter steekt en bekijk het resultaat. Hopelijk is de jurk tegen dan al niet gescheurd.

De rok met split

Een beetje bloot vlees laten zien kan sexy zijn, maar wanneer je split stiekem naar boven kruipt of inscheurt is het heel wat minder aangenaam.

Oplossing

Sta met je voeten een beetje van elkaar en ga met je linkerhand naar je rechterscheenbeen, en omgekeerd terwijl je in de gaten houdt wat er ondertussen met je split gebeurt.

Het hemd

Een probleem waar veel vrouwen mee kampen. De knellende knoopjes of het gapende gat op borsthoogte wanneer je een button-down draagt.

Oplossing

Hef je armen, recht je schouders en span je biceps op. Geen inkijk of naden die op springen staan? Dan is het de juiste maat.

Lees meer:

[LINK_TEXT id=1]

[LINK_TEXT id=2]

Partner Content