5 beautybehandelingen die je leven veranderen

Door De Redactie

Zo ontharen dat die haartjes eindelijk voorgoed wegblijven. Haar dat niet meer kroest, zelfs al regent het. Een behandeling waardoor je je nooit meer zorgen hoeft te maken over zweetvlekken.

Zo ontharen dat die haartjes eindelijk voorgoed wegblijven. Haar dat niet meer kroest, zelfs al regent het. Een behandeling waardoor je je nooit meer zorgen hoeft te maken over zweetvlekken.

Behandeling 1: Haarextensions

Hoe werkt het?

Als je je haar wat voller wil, kan dat met haarextensions. Er zijn verschillende technieken om extensions in je haar te brengen: met een weeftechniek met naald en draad, maar het kan ook met lijm of met 'clip-in's'.

Die weeftechniek heeft een paar voordelen: er wordt minder spanning uitgeoefend op je haarwortels, da's gezonder voor je haar. Het is ook een pluspunt dat de extensions telkens opnieuw gebruikt kunnen worden (tussen de 8 en 15 maanden, afhankelijk van hoe je het haar verzorgt). Verder wordt er gewerkt met 100 % natuurlijk haar. Dat haar is onbehandeld zodat het een heel natuurlijk effect heeft, omdat het dichter aanleunt bij je eigen haarstructuur.

Dat maakt het wel duurder, de lijmbehandeling is goedkoper. De behandeling duurde de eerste keer 3 uur. In die tijd worden de extensions gezet, je haar bijgekleurd en bijgeknipt. Met extensions moet je je haar verzorgen met aangepaste producten, zonder siliconen (bijvoorbeeld van Pureology).

Bij het wassen ga je ook beter niet voorover hangen, want dan krijg je knopen. Het duurt ook iets langer dan normaal om je haar te drogen maar het gaat wel makkelijker omdat je geen volume meer in je haren moet brushen, en wassen hoef je natuurlijk niet elke dag te doen!). Je kan je haar normaal kammen, omdat de extensions heel dicht tegen je hoofd worden aangebracht.

Wat belooft het?

Je haar is voller, dikker (en desgewenst ook langer) en is makkelijker in model te brengen.

Wat is het resultaat?

Na de behandeling ziet je haar er opvallend voller uit. Het heeft meer volume en blijft beter zitten. Nog een voordeel: het wordt minder snel vet. De extensions zitten zo stevig vast, dat je het gevoel hebt dat het om je natuurlijke haar gaat.

Evi (29) testte de behandeling met haarextensions uit:

”Mijn haar viel altijd erg plat, ik moest tonnen volumeproducten gebruiken om er wat volheid in te krijgen. Met deze extensions heb ik nu eindelijk de volle haarbos waar ik van droom en blijft mijn haar eindelijk zitten zoals ik het wil, mijn volumeproducten gooi voortaan gewoon in de prullenmand!"

Hoeveel kost het?

De prijs varieert tussen de 150 en 690 euro, afhankelijk van de gebruikte techniek en het soort extensions. De extensions groeien mee met je haar, dus moet de 'haarband'  om de zes weken gelift worden. Dit kost zo'n 35 euro per haarrij.

Je kan in veel kapsalons extensions laten plaatsen, hier is het gebeurd bij Clientology (www.clientology.be).

Tip: reserveer deze behandeling op voorhand. Op die manier kan er haar besteld worden dat past bij jouw natuurlijke haarkleur.

Behandeling 2: Brazilian Blow Dry

Hoe werkt het?

Met deze keratine-behandeling wordt het tekort aan keratine in je haar opgevuld. Daardoor krijg je je haar niet alleen pluisvrij, maar wordt het ook intens gevoed en verzorgd.

Er zijn twee soorten keratinebehandelingen. Een ontkrullende, voor mensen met krullen die hun haar steil willen zonder pluis en een defrizerende, voor degenen die hun haar pluisvrij willen en tegelijk het volume wensen te behouden. Deze behandeling heeft geen zin voor mensen die van nature steil haar hebben.

Wat belooft het?

Je haar blijft gladder en soepeler en gaat niet meer kroezen, ook al is de lucht vochtig. Je mag wel je haren de eerste dagen niet wassen, om de keratine goed in te laten trekken.

Wat is het resultaat?  

Je haar is niet alleen kroesvrij, maar het voelt ook heel gezond en glad aan en het glanst als een spiegel. Je hoeft je haren amper te brushen, met geringe hulp van de haardroger valt je haar in model als na een brushing van bij de kapper.

Céline (28 jaar) testte de Brazilian Blow Dry uit, een keratinebehandeling die ervoor zorgt dat je haar niet gaat kroezen:

"Mijn haar kroezelde als gek, wat ik er ook aan deed, ik was de ideale kandidate voor een keratinebehandeling! Eindelijk heb geen pluis meer, mijn haren vallen glad en toch met een zachte krul én deze glans had ik nog nooit, wauw, het lijkt wel of ik nieuw haar heb gekregen"

Hoeveel kost het?

Als je aangepaste producten gebruikt om je haar te verzorgen na de behandeling, blijft het resultaat zo'n 3 à 4 maanden zichtbaar. Bij Clientology schommelt het kostenplaatje voor een Brazilian Blow Dry tussen de 220 en 370 euro, afhankelijk van je haartype.

Als je deze behandeling wil laten doen, informeer van tevoren of er zeker geen formaldehyde gebruikt wordt, want deze stof beschadigt je haar.

Behandeling 3: Wimperextensions

Hoe werkt het?

Deze behandeling zorgt voor een verlenging en verdikking van je wimpers. De valse wimpers worden één voor één op je echte wimper geplakt. Hierdoor krijg je een heel natuurlijk resultaat. De eerste keer duurt wel 2,5 uur. Logisch, als je weet dat je per per oog 150 à 200 wimpers hebt. Hiervan worden telkens de volgroeide haartjes aangezet, zo'n 100 per oog.

Volgende 'onderhoudsbeurten' nemen minder tijd in beslag omdat ze enkel de uitgevallen wimpers bijwerken. Wimperextensions zijn geschikt als je weinig wimpervolume of korte wimpers hebt.

Wat belooft het?

Vollere, dikkere wimpers die er toch natuurlijk uitzien.

Wat is het resultaat?

Je wimpers zijn veel voller en langer, maar toch ziet het natuurlijk uit. Je blik is veel opener, daardoor zie je er vaak minder moe uit, vrolijker ook. Ook spaar je er tijd mee uit, omdat je 's ochtends geen mascara meer hoeft aan te brengen en 's avonds niet meer zo uitgebreid moet ontschminken. Het resultaat blijft ongeveer vier weken zichtbaar. Daarna kan je je wimpers laten bijvullen.

De uitval gebeurt heel geleidelijk, omdat elke wimper afzonderlijk geplakt is. Daarbij komt dat je wimpers een natuurlijke cyclus hebben, waardoor er telkens nieuwe bijgroeien. Let op dat je voor een adres kiest waar ze met losse wimpers werken en geen wimpers in trosjes, die ogen heel onnatuurlijk. Kies ook voor een realistische, natuurlijke lengte.

Steffi (31) testte de wimperbehandeling uit die je wimpers langer en dikker maakt:

"Ik heb zelf heel weinig wimpers vind ik, en dat stoort me. Ik draag altijd veel volume mascara om ze dikker en voller te laten lijken en om elk miniwimpertje aan te zetten zodat ze toch met meer lijken. Met deze wimperextensions komen mijn ogen veel mooier uit! Ik zie er veel minder moe uit en mascara heb ik niet meer nodig! Lekker makkelijk en zo spaar ik zo spaar ik 's morgens weer enkele minuten tijd  uit."

Hoeveel kost het?

Het kostenplaatje is 135 euro voor de eerste keer. Als je de wimpers na vier weken laat bijwerken, is het 60 euro per beurt. Zo'n wimpersextensions kan je onder andere laten uitvoeren bij De Cliènt (www.declient.be).

Behandeling 4: Epi-laser voor permanente ontharing

Hoe werkt het?

Een ontharingsbeurt met diodelaser laat je uitvoeren in een gespecialiseerd schoonheidsinstituut. Het is volledig pijn- en risicoloos en geschikt voor alle haarkleuren, huidtypes én lichaamszones.

Eerst wordt je huid gladgeschoren, dan glijdt de schoonheidsspecialiste met de gekoelde behandelkop over je huid. Zo kan de warmte van de laserstraal via het haarpigment tot in de kern van de haarwortel doordringen om het haartje in de eerste levensfase te vernietigen, zonder je huid te beschadigen.

Wat belooft het?

Omdat elk haartje 3 groeifases kent, heb je maximum 5 à 6 sessies nodig, maar daarna ben je voor lange tijd ‘haarvrij’. Reken op een kwartiertje per beurt. Het is een vrij dure behandeling, maar zelfs één sessie is de moeite, als de behandeling goed aanslaat blijven telkens drievierde van de haartjes weg.
”

Wat is het resultaat?


Na de eerste volledig pijnloze en ultrasnelle behandeling van je beide benen zie je pas na 2 maanden een paar hele fijne haartjes terug opduiken.

Redacteur Laura (35) testte de Epi-laser behandeling uit.

“Voor mij is dit één van de beste uitvindingen van de laatste jaren, zelfs na één beurt was het resultaat overduidelijk én blijvend. Ik deed de behandeling 3 keer en ik scheer me nog maar 1 keer om de 2 weken voor een haartje hier en daar. Nooit meer stoppels, hoera!"

Hoeveel kost het?

Deze laserbehandeling kan o.a. bij schoonheidsinstituut Bella Naim (Strijdersstraat 12, 2650 Edegem, tel 03-448 05 17) en bij schoonheidsinstituut Charme (Sint-Truidensesteenweg 135, 3350 Linter, tel 011 87 39 99, voor een adres in je buurt mail je best naar info@epi-laser.be)

De prijs is afhankelijk van de zone en de haargroei: voor beide onderbenen met knie betaal je zo’n 290 euro per keer.

Behandeling 5: Botox tegen overmatig transpireren


Hoe werkt het?


Met botox kan je je handen of oksels laten inspuiten als je last hebt van overmatig transpireren. Je voelt de prikjes wel, maar dat is ook alles. Op een half uurtje ben je al buiten en je kan meteen terug aan het werk. Als je je oksels laat doen, moet je die op voorhand thuis scheren. Ook wordt aangeraden om voor de behandeling een speciale verdovende crème aan te brengen. Het resultaat is pas na enkele dagen merkbaar.

Wat belooft het?

Je raakt verlost van overmatige transpiratie in de behandelde zones. 

Wat is het resultaat?


Deze behandeling werkt inderdaad, het effect merk je na enkele dagen. Je hoeft niet meer op te letten of te checken of je transpiratievlekken heb in je kleren, dat is effectief voorbij. Je voelt de prikjes wel, maar zeker met de verdovende zalf valt dat erg mee. Het effect blijft drie tot zes maanden en wordt meestal langer naarmate je de behandeling vaker hebt laten doen.

Jo (40 jaar) testte een behandeling met botox tegen overmatig transpireren.

“Ik had alles geprobeerd tegen die vervelende transpiratievlekken (van talkpoeders tot de sterkste anti-transpiratiedeo's en okselpads). Ik nam op den duur overal reservekledij met me mee. Uiteindelijk heb ik botox geprobeerd en dat is me ontzettend meegevallen! Het is zo’n opluchting dat ik van die zweetplekken verlost ben, dat ik er de prikken om de zoveel maanden graag voor over heb.”

Wat kost het?

De botox-behandeling kan je laten uitvoeren bij de dermatoloog, bij de plastisch chirurg of in de beautykliniek. Reken op zo’n 250 euro per keer per zone.

 

Getest: Extensions, voor

Getest: Extensions, voor

 

Getest: Extensions, tijdens

Getest: Extensions, tijdens

 

Getest: Extensions, tijdens

Getest: Extensions, tijdens

 

Getest: Extensions, het resultaat!

Getest: Extensions, het resultaat!

 

Getest: Brazilian Blow Dry, voor

Getest: Brazilian Blow Dry, voor

 

Getest: Brazilian Blow Dry met keratine

Getest: Brazilian Blow Dry met keratine

 

Getest: Brazilian Blow Dry, product

Getest: Brazilian Blow Dry, product

 

Getest: Brazilian Blow Dry, tijdens

Getest: Brazilian Blow Dry, tijdens

 

Getest: Brazilian Blow Dry, afwerking

Getest: Brazilian Blow Dry, afwerking

 

Getest: Brazilian Blow Dry, het resultaat!

Getest: Brazilian Blow Dry, het resultaat!

 

Getest: Wimperextensions, voor

Getest: Wimperextensions, voor

 

Getest: wimperextensions, tijdens

Getest: wimperextensions, tijdens

 

Getest: wimperextensions, na

Getest: wimperextensions, na

Partner Content